Február - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 27 28

Felvételi vizsga

Az írásbeli felvételi vizsgák időpontja:

 

 • Vállalatgazdaságtan (magyar nyelven): 2020.május 19.
 • Vállalatgazdaságtan (angol nyelven): 2020.május 19.  
 • Pénzügy (magyar nyelven): 2020. május 19.
 • Pénzügy (angol nyelven): 2020. május 19.
 • Gazdaságinformatika (magyar-angol nyelven): 2020. május 19.

Beosztás

A pontos írásbeli vizsgabeosztás a későbbiekben lesz elérhető!  


A felvételi behívó leveleket kipostázzuk az Önök számára,illetve az ide későbbiekben kikerülő táblázatokban szintén megtekinthetik a felvételi azonosító számukat használva.

Felhívjuk a Sportközgazdász (Székesfehérvár) mesterszakra jelentkezők figyelmét, hogy a vizsga helyszíne számukra is Budapesten lesz: "E" Központi épület: 1093, Budapest, Fővám tér 8.

A jelentkezések rendkívül magas száma miatt, egyedi vizsga időponttal kapcsolatos kéréseket sem a beosztás előtt, sem a beosztás után nem áll módunkban teljesíteni. 

Az írásbeli felvételi vizsgára a következőket hozza magával:

 • személyazonossági igazolvány (vagy más azonosításra alkalmas fényképes igazolványt),
 • íróeszköz (kék színű tollat),
 • alább letölthető, nyomtatott nagybetűkkel kitöltött azonosítási és jelenléti lapokat,
 • a felvételi vizsga díjának befizetését igazoló banki bizonylatot,
 • felvételi behívó levél nem szükséges, de amennyiben megoldható hozza magával.

 

Elérhetőségek

"E"- központi épület: 1093, Budapest, Fővám tér 8.
Az I.,II.,IV. előadók a Központi épület földszintjén találhatók. 

"S" -Sóház épület: 1093, Budapest, Fővám tér 13-15.
A termek első számjegye az adott épületben az emeletszámot jelöli. 

A jelenléti és azonosítási lapok

Ellátásilánc-menedzsment, marketing (magyar nyelven), számvitel, vállalkozásfejlesztés, és vezetés és szervezés, sportközgazdász mesterszakokra jelentkezők számára:

 • „Vállalatgazdaságtan” azonosítási és jelenléti lap, kérjük, hogy "álló" lapbeállítással nyomtassa ki, olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, vágja ki, és mindkettőt hozza magával az írásbeli vizsgára.

 Marketing (angol nyelven) mesterszakra jelentkezők számára:

 • „Vállalatgazdaságtan” angol nyelvű azonosítási és jelenléti lap, kérjük, "álló" lapbeállítással nyomtassa ki, hogy olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, vágja ki, és mindkettőt hozza magával az írásbeli vizsgára.

Pénzügy (magyar nyelven) mesterszakra jelentkezők számára:

 • „Pénzügy” magyar nyelvű azonosítási és jelenléti lap, kérjük, hogy olvashatóan, "álló" lapbeállítással nyomtassa ki, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, vágja ki, és mindkettőt hozza magával az írásbeli vizsgára.

Pénzügy (angol nyelven) mesterszakra jelentkezők számára:

 • „Pénzügy” angol nyelvű azonosítási és jelenléti lap, kérjük, hogy olvashatóan, "álló" lapbeállítással nyomtassa ki, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, vágja ki, és mindkettőt hozza magával az írásbeli vizsgára.

Gazdaságinformatikus (magyar/angol) mesterszakra jelentkezők számára:

 • „Gazdaságinformatika” azonosítási lap, kérjük, "álló" lapbeállítással nyomtassa ki, hogy olvashatóan, nyomtatott nagybetűkkel töltse ki, vágja ki, és hozza magával az "írásbeli" vizsgára, ami számítógépes teremben kerül megszervezésre.

Kérjük, hogy a felvételi azonosítószámot (ezt az E-felvi rendszerükbe belépve megtalálják) mindegyik azonosítási és jelenléti lapra írja rá, ellenkező esetben a dolgozatok azonosításánál, a pontszámok számítógépes feldolgozásánál problémák adódhatnak.

A felvételi vizsga díja

 •  A vizsga szervezési díja 4.000 Ft. A vizsgadíjat egyszer kell csak befizetni, függetlenül attól, hogy a jelentkező a Gazdálkodástudományi Karon belül hány szakra jelentkezett.
 • FIGYELEM! Az a jelentkező, aki az írásbeli vizsgára nem hozza magával a befizetést igazoló banki bizonylatot, nem vehet részt a felvételi vizsgán, és ezzel kizárja magát a felvételi eljárásból!

Az eljárási díj befizetése banki átutalással teljesíthető a Budapesti Corvinus Egyetem számlaszámára utalva.

A díj átutalásánál a közlemény rovatban az alábbi adatokat kérjük feltüntetni:  a 227000/200 számot,  a „Felvételi vizsga 2020 A” megnevezést és a jelentkező nevét!

Számlatulajdonos  neve: Budapesti Corvinus Egyetem
Számlaszám:11784009-22229896-00000000
Számlát vezető pénzintézet neve: OTP Bank Nyrt.
Közlemény: 227000/200 Felvételi vizsga 2020 A  Minta Elemér

Az írásbeli vizsgán használható segédeszközök

 • A pénzügyek tárgy felvételi vizsgájához nem programozható számológépet (más segédeszközt nem szabad használni) (a vizsgán kiosztásra kerülnek annuitás és diszkontfaktor-táblázatok).

Nem folytathatja az írásbeli vizsgát az a pályázó, aki meg nem engedett eszközöket vesz igénybe, illetőleg más szabálytalanságot követ el!

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben az írásbeli, vagy a szóbeli vizsgán nem jelenik meg, azt az egyetemi felvételi jelentkezéstől való visszalépésnek tekintjük.

Írásbeli vizsgakövetelmények

Ellátásilánc menedzsment, marketing (magyar nyelven), számvitel, vállalkozásfejlesztés, és vezetés és szervezés, sportközgazdász szakokra jelentkezők számára írásbeli felvételi vizsga követelményei és mintafeladatok:

Írásbeli vizsga - Vállalatgazdaságtan tárgyból:

Marketing (angol nyelven) jelentkezők számára -vállalatgazdaságtan minta feladatsor:

 

Pénzügy mesterszak írásbeli vizsga követelményei és mintafeladatsorai - Pénzügyek tárgy, pénzügy (Pénzügytan, Vállalati pénzügyek):

Pénzügy (angol nyelven) mesterszak írásbeli vizsgakövetelményei:

 

Gazdaságinformatikus (magyar/angol)
 
Az írásbeli felvételi vizsga gépteremben írandó teszt lesz, 40 kérdés, 50 perc alatt. A felvételi az alapvető fogalmak, tudáselemek ismeretét ellenőrzi.

A felvételi vizsga tárgykörei:

 • Matematika (analízis és lineáris algebra), 
 • Számviteli alapismeretek 
 • Rendszerfejlesztési alapismeretek 
 • Adatbázis alapismeretek 
 • Vezetés és szervezés 

Felvételi előkészítő: a felvételivel kapcsolatos információk (tananyagok, részben elektronikus tananyagok is, felvételi teszthez hasonló próbateszt) elérhetősége:

A tananyagok és a teszt április 1-től elérhetők:

http://coo.uni-corvinus.hu/CooSpace/Default.aspx?setLP=1267

azonosító: msc

Jelszó: felveteli

 

Master of Business Administration (angol nyelven), és a Nemzetközi adózás (angol nyelven) mesterszakra jelentkezők csak szóbeli vizsgán (szakmai és motivációs beszélgetés) vesznek részt, a vizsga angol nyelven zajlik.

Szakmai és motivációs beszélgetés


A szakmai és motivációs beszélgetések időpontja: 2020. június 1-5..

Szakmai motivációs beszélgetés témakörei szakonként

Felhívjuk  a  Marketing és az Ellátásilánc- menedzsment mesterszakra, valamint a Sportközgazdász mesterszakra jelentkező felvételizők figyelmét, hogy a Szakmai és motivációs beszélgetésre Önéletrajzzal és Motivációs levéllel is készüljenek.

Utolsó frissítés: 2020.01.21.