November - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 

Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések

  • Mi a lényeges különbség a Nemzetközi gazdálkodás és a Gazdálkodási és menedzsment szak között?

- Alapvetően mindkettő gazdálkodási ismereteket nyújt, a törzsanyag mindkét szakon a közgazdasági, módszertani és üzleti alapozó ismeretekből áll. Míg az első általában foglalkozik a gazdálkodási kérdésekkel, addig a nemzetközi gazdálkodás szak a nemzetközi folyamatokra, az EU folyamatokra való kitekintésre és a legalább két idegen nyelvű szakmai kommunikációs készségre helyezi a hangsúlyt.

- További információk a honlapon.
http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=12314

  • Milyen tárgyakat kell tanulni a képzés során? 

A képzések tematikái, tárgyai megtekinthetők honlapunkon a hallgatóknak szóló  információk között, a www.uni-corvinus.hu/gkar >> Hallgatóknak >> Operatív tantervek oldalon.

  • Van-e átjárhatóság a szakok között?

Átjárhatóság csak az azonos képzési területhez tartozó képzések között van az alapképzés időszakában első év után.  De például nincs átjárás a gazdaságtudományok és az Informatikai képzési terület között.

  • Hol lehet elhelyezkedni az adott szakkal?

Végzős diákjaink keresettek a munkaerőpiacon, a legkülönbözőbb méretű gazdálkodószervezeteknél ( kis-,  és középvállalkozásoknál-, multicégeknél, költségvetési intézményeknél, nonprofit szervezetekben.

  • Milyen fizetéseket lehet keresni a szak elvégzése után?  

A Corvinus Egyetemen végzett diákok általában a versenyszférában helyezkednek el, így versenyképes jövedelemmel  rendelkeznek.

  • Van-e lehetőség külföldön történő tanulásra ? 

Az egyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, tagja az üzleti iskolák nemzetközi szövetségének.(CEMS , PIM) . Kettős diplomát adó DSG képzésünk is  van  továbbá különböző  (Erasmus, stb )   pályázatok keretében pályázhatnak  külföldi tanulmányokra hallgatóink.

  • Mik a várható ponthatárok?

A várható ponthatárokat nem tudjuk megadni, hiszen az adott évben az aktuális felvételi eljárás része.
De iránymutatóul szolgálhatnak a korábbi évek felvételi ponthatárai, melyek a www.felvi.hu
 oldalról letölthetők.

  • Kell-e nyelvi hozzájárulást fizetni az idegen nyelvű támogatott  szakokon?

Igen, az idegen oktatási nyelvű támogatott szakokon nyelvi hozzájárulást kell fizetni.  Az erre vonatkozó információk a „Jelentkezés és a felvétel sajátos feltételei „ között találhatók.
A gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven) és a nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) alapképzési szakoknál az eredményes tanuláshoz nyelvtudás szükséges,
angol nyelvből általános vagy szakmai, B2 (korábban középfokú)  komplex (korábban C típusú) nyelvvizsga megléte szükséges,  amit a felvételi eljárásban igazolni kell. A gazdálkodási és menedzsment (angol nyelven) és a nemzetközi gazdálkodás (angol nyelven) alapképzési szakon államilag támogatott képzésben résztvevők 340 000 Ft/félév idegen nyelvi hozzájárulást fizetnek.

  • Milyen az egyetemi légkör, hangulat, társaság?

Az egyetemen pezsgő társadalmi-,  tudományos- és  kulturális diákélet  zajlik, amelyről színes diákszervezetek (  szakkollégiumok, stb.) gondoskodnak.  

További információkkal kapcsolatban kérem, látogassanak el honlapunkra,

www.uni-corvinus.hu/gkar/felveteli

 

Utolsó frissítés: 2019.12.19.