November - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 

Alumni

 

Kedves Érdeklődő!

 

A Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara örömmel működik együtt egykori hallgatóival, s vonja be őket a diplomaszerzést követően is az egyetem életébe.

 

A végzetteink felhalmozott szakmai tapasztalatainak és gyakorlati tudásának az akadémiai életbe való becsatornázása kiemelt cél, melyre különböző módokon nyújtunk lehetőséget. Egykori hallgatóinknak segítünk megtalálni azon intézeti, valamint tanszéki kapcsolódási pontokat, oktatókat, akikkel konkrét együttműködésekben tudnak közösen dolgozni, legyen az vendégelőadás vagy akár egy projekttárgy.

Az alumniknak kínált lehetőségek egyike az Alumni Mentorprogramba való csatlakozás. A 2016-ban elsőként a Vállalkozásfejlesztés Intézetben működő Alumni Mentorprogram a nagy sikernek köszönhetően jelenleg további két intézetben, a Marketing és Média Intézetben és a Vállalatgazdaságtan Intézetben is működik. Az egy tanéven át tartó program célja, hogy egykori hallgatóink a most ugyanazon szakot végző diákok számára mentori segítséget nyújtsanak, elsősorban a karrierútjukkal kapcsolatos kérdésekben. Az évről évre szélesebb érdeklődésnek örvendő kezdeményezés végzetteinknek ideális lehetőség kínál a mentortársakkal és a mentoráltakkal való kapcsolatépítésre.

A Gazdálkodástudományi Kar 2017. júniusában indított, oktatóknak szóló hírlevelében a Corvinus Business Partner-ben időről időre interjút készítünk azon inspiráló alumnikkal, kik a diploma megszerzését követően is, szakmai pályájuk során valamilyen módon együttműködtek az alma máterrel. A hírlevélben bemutatjuk azon több éves munkatapasztalattal rendelkező hallgatókat is, kik a Kar nyújtotta posztgraduális képzések valamelyikén, esetleg MBA vagy EMBA programokban vesznek részt.

 

Örömmel várjuk egykori hallgatóink jelentkezését!

 

Kapcsolat:

Dr. Aranyossy Márta, Vállalati Kapcsolatok és Alumni Igazgató marta.aranyossy(kukac)uni-corvinus(pont)hu

Bodnár Tekla, Vállalati Kapcsolatok és Alumni Koordinátor tekla.bodnar(kukac)uni-corvinus(pont)hu +36 1 482-5615

 

Kövesd a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karát a LinkedIn-en is, melyen folyamatosan beszámolunk a legfrissebb hírekről, eseményekről:

https://www.linkedin.com/school/corvinus-business-school/

 

Alumni közösségeink

 

Annak érdekében, hogy minden alumni megtalálja a számára legideálisabb, legérdekesebb közösséget, összegyűjtöttük a Karon működő számos alumni szerveződést és a kapcsolattartók elérhetőségét.

 

 

  • Informatikai Intézet

Az Informatikai Intézet 2017. októbere óta minden félévben megrendezi a Gazdaságinformatikus Partnertalálkozót, értékes lehetőséget teremtve mind a hallgatók, mind a vállalati szakemberek számára. Az eseményen a jelenlegi gazdaságinformatika szakos hallgatók többek között olyan szakemberektől hallhatnak előadást vagy beszélgethetnek velük, akik évekkel ezelőtt akár ugyanezen a szakon végeztek az Intézetben.

 

További információk: http://informatika.uni-corvinus.hu/index.php/hu/alumni/

Kapcsolat: Borbásné Dr. Szabó Ildikó, docens, Információrendszerek Tanszék (iszabo(kukac)informatika.uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

 

  • Marketing és Média Intézet

A Marketing és Média Intézet 2017-ben indította el Alumni Mentorprogramját, melynek keretében az egykori marketing mesterszakos hallgatók a most ugyanazon szakot végző diákok számára mentori segítséget nyújtanak, elsősorban a karrierútjukkal kapcsolatos kérdésekben.

 

Kapcsolat: Kasza-Kelemen Kata, adjunktus, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék (kata.kelemen(kukac)uni-corvinus(pont)hu) és Bogaromi Eszter, Ph.D. hallgató, Marketingkutatás és Fogyasztói Magatartás Tanszék

 

 

 

  • Pénzügyi, Számviteli és Gazdasági Jogi Intézet

A Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék megalakulásának 15. évfordulója alakalmából, 2011-ben nagyszabású alumni rendezvénnyel ünnepelte meg fennállását. Az esemény hagyományt indított el, s azóta rendszeresen szervez a Tanszék alumni találkozókat, melyre minden egykori hallgatót és munkatársat örömmel várnak.

2012. őszén indult szintén a Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék szervezésében a Corvinus Lectures in Finance nevet viselő eseménysorozat. A rendezvénysorozat keretében szakértők, cégvezetők látogatnak el az egyetemre, hogy előadást tartsanak például egy-egy jelentős piaci eseményről vagy vállalati tranzakcióról, a tudományos kutatások újabb fejleményeiről. A Tanszék által megfogalmazott célok között szerepel:

1.       Lehetőséget adni akadémiai és üzleti partnereinknek, hogy jól képzett, értő és érdeklődő közönség előtt adhassanak elő. 

2.       Lehetőséget adni volt hallgatóinknak (alumni) a találkozásra, az egyetemmel való kapcsolattartásra és szakmai továbbképzésre.

3.       Lehetőséget adni jelenlegi hallgatóinknak arra, hogy látókörüket bővítsék és megismerjék a tudományterület legfrissebb fejleményeit.

A Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék és a Pénzügy Tanszék közös rendezvénye a Pénzügy Alumni találkozó.

 

További információk: http://portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=tanszeki_alumni

Kapcsolat: Németh-Durkó Emília, tanársegéd, Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék (durko.emilia(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

  • Vállalatgazdaságtan Intézet

A Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék folyamatosan tájékozódik végzetteik munkaerőpiacon való elhelyezkedéséről, a Tanszék honlapján elérhető néhány példa azon cégekre és pozíciókra, ahol a korábbi hallgatóik megfordultak karrierútjuk során.

A Tanszék szervezésében évente megrendezésre kerülő Ellátásilánc Fórum lehetőséget kínál az egyetem kutatásainak bemutatására, oktatási fejlesztéseinek megismertetésére. A Fórum célja, hogy erősítse a Tanszék kapcsolatait a logisztikai, beszerzési és ellátási lánc területen dolgozó szakemberekkel, valamint jelenlegi és volt hallgatóikkal. A rendezvényen végzetteik közül hívnak meg előadókat, hogy szakmai kérdések kapcsán megismerjék problémáikat, ezzel lehetőséget teremtve a szakmai párbeszédre, a kutatói, oktatói, hallgatói szempontok és a vállalati gyakorlati tapasztalatok megosztására.

A Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék 2017-ben indította el Logisztikai Alumni Mentorprogramját, melynek keretében a Logisztikai menedzsment / Ellátásilánc-menedzsment szakon végzettek a most ugyanazon szakon tanuló diákok számára mentori segítséget nyújtanak, elsősorban a karrierútjukkal kapcsolatos kérdésekben. További információk a honlapon, és Gelei Andrea, a Logisztikai és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék egyetemi tanáránál érhetők el (andrea.gelei(kukac)uni-corvinus(pont)hu).

 

További információk: http://www.uni-corvinus.hu/index.php?id=17950

Kapcsolat: Nagy Judit, egyetemi adjunktus, Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék (judit.nagy(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

    • Vállalkozásfejlesztési Intézet

2016-ban elsőként a Vállalkozásfejlesztés Intézetben indult el az Alumni Mentorprogram. Az egy tanéven át tartó program célja, hogy az egykori vállalkozásfejlesztés szakos hallgatók a most ugyanazon szakot végző diákok számára mentori segítséget nyújtsanak, elsősorban a karrierútjukkal kapcsolatos kérdésekben. Az évről évre szélesebb érdeklődésnek örvendő kezdeményezés végzetteinknek ideális lehetőség kínál a mentortársakkal és a mentoráltakkal való kapcsolatépítésre. A program minden év őszén indul, s 2 x 4 hónapon keresztül át tart.

A Kisvállalkozás- fejlesztési Központ 2017-ben a főépület harmadik emeletén található egyik beugrót alakította át vállalkozásélénkítő sarokká. A CUBator névre keresztelt tér a vállalkozó corvinusosok találkozóhelyévé vált, mely nem csupán egy fizikai tér, hanem egy közösség is. A CUBator az elmúlt időszakban több szakmai workshopot és előadást szervezett, a jövőben megrendezésre kerülő eseményeikről és a legfrissebb hírekről a Facebook oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

 

Kapcsolat: Dr. Aranyossy Márta, egyetemi docens, Vállalkozások Pénzügyei Tanszék (marta.aranyossy(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

  • Vezetéstudományi Intézet

A vezetés-szervezés szakirány öregdiákjainak szervezetét 1993-ban alapították az akkor diplomát szerző első évfolyam tagjai. A mára több mint háromezer főt számláló közösség számos tagja jár vissza az egyetemre, s működik együtt különböző formákban a Vezetéstudományi Intézettel (korábban: Vezetési és szervezési tanszék). Az Intézet a negyedszázados évfordulóra tekintettel 2018 folyamán „25 év, 25 arc” címmel filmet forgatott a Vezszerv Alumniról. Ehhez hasonló hírekről, büszkeségekről a Vezszerv Alumni közösség a Vezetéstudományi Intézet honlapján tájékozódhat: https://www.facebook.com/veztud

Végzett vezszerves hallgatók (akár ötéves, akár mesterszakos, nappali vagy esti tagozatos) Szőts-Kováts Klaudia alumni felelősnél (lásd alább), vagy a vezszerv(kukac)gmail(pont)com email címen keresztül jelentkezhetnek kapcsolatfelvétel vagy információkérés céljával. Tipikus kapcsolódási formákat az intézeti honlap vállalati vállalati kapcsolatok oldala mutat be. A Vezszerv Alumni rendezvényeinknek önálló Facebook oldala a Corvinus VezSzerv Klub.

 

További információk: http://portal.uni-corvinus.hu/index.php?id=27070

Kapcsolat: Szőts-Kováts Klaudia, Vezszerv Alumni felelős, Szervezeti Magatartás Tanszék (klaudia.kovats(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

 

  • ISP Center

Az ISP Center egykori hallgatói számára létrehozta LinkedIn csoportját, melyben folyamatosan tájékoztatja a tagokat az aktuális eseményekről.

LinkedIn csoport: https://www.linkedin.com/groups/7469624/

A hivatalos LinkedIn ISP Alumni csoportot 2014-ben hoztuk létre és bízunk benne, hogy a most feliratkozottakon túl volt és most végzős hallgatóink is csatlakozni fognak. A LinkedIn csoporton keresztül értesítjük volt hallgatóinkat az egyetem és az ISP legfrissebb eseményeiről, híreiről, melyek számukra is érdekesek lehetnek. Ezen a csatornán keresztül tudják egymással felvenni a kapcsolatot, ahogy az ISP Irodával is, ha bármi segítségre lenne szükségük.

Rendszeres időközönként szervezünk Alumni Estet, illetve örömmel fogadunk minden információt a volt ISP-s hallgatókról közvetlenül e-mailen is.

 

További információk: http://isp.uni-corvinus.hu/

Kapcsolat: Keszthelyi Doris, irodavezető ISP Center (doris.keszthelyi(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

 

  • Német Nyelvű Gazdálkodástudományi Képzési Központ, a DSG

A Kar 1993 óta létező német nyelvű gazdálkodástudományi programja, a DSG élő és intenzív kapcsolatot tart egykori hallgatóival. Az együttműködés keretében a DSG örömmel látja egykori hallgatóit minden eseményén, így az évente megrendezett karácsonyi ünnepségen, a diplomaátadó ünnepségeken, a szakmai konferenciákon, a kereskedelmi kamarával és a vállalati támogató testülettel közösen rendezett előadásokon, műhelybeszélgetéseken. A gazdasági életben általában vezető  szerepet betöltő öregdiákok ezekhez az eseményekhez aktívan hozzájárulnak, szívesen tartanak maguk is előadást, mesélnek karrierjükről a DSG jelenlegi hallgatóinak, vendégelőadóként részt vesznek a kar német nyelvű szaktárgyainak oktatásában, támogatják a DSG által szervezett  tanulmányi versenyeket és szakmai konferenciákat. Az Alumni számára is fontos eseményeket a DSG Facebook oldalán és honlapján tesszük közzé.

 

További információk: http://dsg.uni-corvinus.hu/index.php?id=dsg_alumni

Kapcsolat: Dr. Zsóka Ágnes DSG Igazgató (agnes.zsoka(kukac)uni-corvinus(pont)hu) ; Virág Gabriella koordinátor, DSG Iroda (gabriella.virag(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

 

  • CEMS

A CEMS nemzetközi alumni közösségéhez való csatlakozás lehetőséget kínál mind a CEMS hallgatói, mind végzettei számára eseményeken, szakmai találkozókon való részvételre. Mindemellett professzionális karrierszolgáltatást kínál a közösség tagjainak, többek között online vagy helyi mentorálást, vagy a Career Forum-on való részvételt. A CEMS alumni platformján való regisztráció még egyszerűbbé teszi a kapcsolatfelvételt, a meghirdetett események követését és álláslehetőségek elérését.

A végzettek a magyar CEMS alumni közösségének is tagjai lehetnek, mely aktívan támogatja a helyi CEMS Club működését és a szoros helyi kapcsolati háló épülését. A megrendezésre kerülő alumni eseményekről a CEMS Club Budapest LinkedIn és Facebook oldalán, valamint a CEMS Alumni Hungary Facebook csoporthoz csatlakozva tudnak tájékozódni az érdeklődők.

 

További információk: http://cems.uni-corvinus.hu/index.php?id=63546

Kapcsolat: Bodné Szőnyi Léda, CEMS vállalati kapcsolatok menedzser, CEMS Iroda (leda.szonyi(kukac)uni-corvinus(pont)hu)

 

 

 

Utolsó frissítés: 2019.05.02.