Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Az Intézetről

 

A politika a világban és Magyarországon is egyre professzionálisabbá válik: a pártoknak, a kormányoknak, a közigazgatási intézményeknek, a különböző elemzőintézeteknek és nemzetközi szervezeteknek egyre több olyan szakértőre van szükségük, akik eligazodnak a politikai világában. A Corvinus Politikatudományi Intézetében ilyen szakértők képzése a célunk.

A képzés – az ország egyetlen közgazdasági hátterű politológiai műhelyeként – nagy hangsúlyt fektet a társadalomtudományokban is egyre komolyabb szerepet játszó statisztikai eszközök és más kutatási módszerek megismertetésére. Oktatási programunkban az amerikai politikatudományt tekintjük mérvadónak, de erős hangsúlyt fektetünk a magyar politikatudományi hagyományokra is. A hallgatók az ország legjobb szakembereitől sajátíthatnak el olyan, jól hasznosítható gyakorlati ismereteket, mint a politikai kampányok tervezése, politikai marketing, lobbizás vagy politikaikockázat-elemzés. A nálunk képzett politológusok politikaszervezési háttérmunkáiból is ki tudják venni a részüket, miközben elméleti felkészültségük nemzetközi összehasonlításban is kimagasló.

Végzettjeink kipróbálhatják magukat állami és kormányzati intézményekben, pártoknál és hozzájuk kapcsolódó szervezetekben. Azok, akik a politikától kicsit távolabb képzelik el a jövőjüket, elhelyezkedhetnek a civil szférában, elemző-tanácsadó cégeknél vagy a médiában. Az akadémiai pályát választók pedig akár a Corvinus politikatudományi mesterképzésén és doktori iskolájában is folytathatják tanulmányaikat.

Intézetünkben a szakmai és a közösségi élet is egyaránt fontos. A Politikai Gazdaságtan Klub (PG Klub) 2013 óta szervez havonta egy alkalommal klubesteket. A klub vendége volt már többek között Kövér László, Polt Péter, Szijjártó Péter, Kósa Lajos, Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor, de foglalkoztunk politológus portrékkal, szakmai karrierutakkal is (Török Gábor, Lánczi András). A közösségépítés másik fontos eseménye az Intézeti Karácsony, melyen tréfás kvízjátékban vehetnek részt illetve hallgatóink és oktatóink kötetlenül beszélgethetnek.

Utolsó frissítés: 2019.02.16.