November - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 

Kutatási hét - Workshop - 2019.01.15.

Szervező: Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont

Időpont: 14:00-15:45, Jan. 15. 
 
Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, C épület 207. (2. emelet)
 
Program
 
Mitev Ariel: Az élménydimenziók kapcsolatrendszerének vizsgálata a családi fesztiválokon keresztül 

Kutatás az élménydimenziók összefüggésrendszerét vizsgálja strukturális egyenlőségek módszerével. A létrejött modell felveti az élménydimenziók lehetséges alkalmazási lehetőségeit a családi fesztiváloknál.

 
 
 
Gyulavári Tamás: Okostelefonok használata, azok hatásának vizsgálata a családi utazásokra

Jelen kutatásunk célja, hogy feltárjuk a hazai felnőtt gyermekkel utazó családok körében az okostelefonok használatának hatásait a családi utazásokra. Nemzetközi eredmények alapján három területre hat leginkább: családon belüli kapcsolatokra, a desztinációs élményekre és az emlékezésre. A hazai helyzetet kérdőíves kutatással vizsgáljuk.

 
 
 
Miskolczi Márk: Dunai szállodahajózásban rejlő turisztikai potenciál vizsgálata

Jelenleg zajló kutatómunkánk központi kérdései: dunai szállodahajózás legfontosabb ismertetőjegyei, a turisztikai termék által nyújtott, Budapestet érintő aktuális élménykínálat, az örökségturizmus termékportfólióban betöltött szerep, valamint a folyami hajózásban rejlő egyéb turisztikai potenciál is.

 
 
 
Kökény László: Utazásszervezők, utazásközvetítők szerepének változása az e-turizmus hatására

Kutatásunk fókusza arra irányult, hogy feltárjuk, hogy alakul a mintánkban szereplő több mint száz utazásközvetítő, utazásszervező iroda, vállalat, hálózati szereplő marketingköltése, milyen értékesítési csatornákat használnak a megkérdezett utazási irodák, milyen irányban  zajlik a marketingkommunikációjuk. 

 
 
 
Munkácsy András: Utazás a tudományban konferencia 

Konferencia azzal a céllal indult útjára 2018-ban, hogy teret adjon a közlekedésgazdaságtannal kapcsolatos kutatásoknak, kiegészítve a közlekedés és turizmus kapcsolatrendszerével, valamint a mobilitás térségi jelentőségével. Az előadásban röviden áttekintjük a közlekedéskutatás kapcsolódó időszerű releváns témáit, mintegy felvezetve a 2019. februári konferenciát. Az ez évi kiírás fő témaköre: az innováció a közlekedésben. Részletek a konferenciáról ide kattintva.

 

Köszönjük az érdeklődőknek és az előadóknak a részvételt és a konstruktív, együtt gondolkodást!

 

 

Utolsó frissítés: 2020.02.09.