Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
26 27 28 29 30 31  

Hirdetmények

FELHÍVÁS // Ipar 4.0 - tematikus szám

Felhívás cikk beküldésére

Az elmúlt években a kutatók és a gyakorló vezetők oldaláról is növekvő figyelem irányult azokra a technológiai újdonságokra, amelyek összekapcsolódó, kritikus tömege várakozásaink szerint az ipari forradalom újabb hullámát hozza majd el. Az Ipar 4.0 ernyőfogalom alá tartozó digitális transzformáció és robotizáció folyamatait olyan technológiai megoldások képezhetik le, mint a Big Data, a mesterséges intelligencia, a prediktív elemzések, a szimulációk, a virtuális és kiterjesztett valóságok, az önvezető eszközök, a dolgok internete vagy a 3D nyomtatás. A technológiai változások tömege átalakítja az ellátási láncokat, átstrukturálja a régiók gazdasági szerkezetét, és jelentős kihívások elé állítja a vállalatokat. A már zajló és még előttünk álló változásokat kutatva növekvő számú hazai és nemzetközi cikk foglalkozik a társadalmi-gazdasági környezetet, az ellátási láncokat, az üzleti modelleket, valamint a szervezeti működést érintő hatásokkal – ám látható, hogy a téma további feldolgozást igényel.

Szerkesztőségünk ezért tematikus számot jelentet meg, amely az Ipar 4.0 gazdasági, stratégiai és szervezeti aspektusait járja körül. A Vezetéstudomány folyóirat fontos értékének tartja multidiszciplináris hátterét, ezért a gazdálkodástudomány nézőpontja mellett épít a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány és a kommunikációelmélet eredményeire is. A lap empirikus kutatásokat és elméleti összefoglalókat is közöl, ám a módszertani precizitást minden műfajban megköveteli.

Cikk beküldési határidő: 2019. június 15.

Várható megjelenés: 2020. június

A kész kéziratokat a megadott határidőig a folyóirat workflow felületére feltöltve várjuk. Kérjük, szerzőinket, hogy a feltöltés során a szerkesztőnek szánt megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy a tanulmányt a tematikus számba szánják. Szerzőinknek szóló útmutatónkat megtalálhatják a folyóirat honlapján.

A tematikus szám szerkesztője: Dr. Demeter Krisztina, egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem

Kérjük, kérdés esetén érdeklődjön e-mailben a titkarsag.veztud(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen.

 

FELHÍVÁS // Vezetéstudomány 50 - jubileumi különszám

Felhívás cikk beküldésére

A Vezetéstudomány szakfolyóirat a gazdálkodástudomány és menedzsment meghatározó tudományos lapja, a hazai szakemberek empirikus kutatásainak elsődleges megjelenítője és a nemzetközi tudományos eredmények magyar nyelvű összefoglalója.

A Vezetéstudomány alapításának 50. évfordulóját ünnepli 2019-ben. A lap Szerkesztősége úgy döntött, hogy e jeles évforduló tiszteletére különszámot jelentet meg. A különszámba olyan cikkeket várunk, amelyek tudományterületünk fejlődésének elmúlt évtizedeit (nem feltétlenül a teljes 50 évet) történelmi távlatban tekintik át. Bármilyen gazdálkodástudományi témában írt, a magyarországi, regionális, illetve nemzetközi aspektusokat is figyelembe vevő cikkek beküldhetők, legyen szó elméleti, koncepcionális vagy empirikus kutatásról.

A különszámban megjelenő cikkek kiválasztásához elsőként egy 100-150 szavas absztraktot kérünk a szerzőktől. A kiválasztott absztraktok nyomán elkészült cikkek dupla vakbírálati folyamaton mennek keresztül a szokásos szerkesztési folyamatnak megfelelően.

Absztrakt beküldési határidő: 2019. január 15.

Teljes cikk beküldési határidő: 2019. április 15.

Várható megjelenés: 2019. december

Az absztraktokat a folyóirat szerkesztőségének címezve a vezetestudomany(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre várjuk, a kiválasztott szerzők cikkeit pedig a folyóirat workflow felületére kérjük feltölteni: http://journals.lib.uni-corvinus.hu/index.php/vezetestudomany/ 

További részletekért, illetve kérdés esetén, kérjük, hogy keresse fel a folyóirat honlapját, vagy érdeklődjön e-mailben a titkarsag.veztud(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen.

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.