November - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 

CIRCLET

 Minden Corvinusos oktatónak lehetősége nyílik arra, hogy jelentkezzen két új szakmai fejlesztési kezdeményezésre, amelyek támogatják a helyi közösségek bevonásával folytatott tanulást és kutatást (Community Engaged Research and Learning, CERL). Jelentkezhet, hogy csatlakozzon az új CIRCLET nemzetközi tanulási közösséghez, egy tanulókör (Learning Circle) vagy egy online szakmai fejlesztési modulon (Professional Development module) keresztül. Mindkét kezdeményezés az oktatás újragondolására összpontosít, és magába foglalja a CERL alapelveit, amelyet az oktatási technológia bevonásával is kiegészít. Mindkét modul lehetőséget kínál más országok kollégáival való együttműködésre. A CERL integrálása a tanításba kölcsönösen előnyös a hallgatók, a közösségi partnerek és az oktatók számára.

A CIRCLET egy Erasmus+ stratégiai partnerségi projekt. A projekt célja a felsőoktatási oktatók kapacitásának erősítése a hallgatók tanulási eredményeinek javítása érdekében, amelyet a tantervek átgondolása révén, CERL módszertanok beépítésével, online tanulástámogató eszközök bevonásával ér el. A Budapesti Corvinus Egyetem partnerként szerepel a Belfast Queen's University (konzorciumvezető), a TU Dublin, az Open University of Catalonia és a Vrije Universiteit Brussel mellett.

A helyi és a nemzetközi tanulókörökbe bevonják az oktatók egy kis csoportját, akik rendszeresen találkoznak egymással, hogy megosszák tapasztalataikat, és megvitassanak kérdéseket és megoldásokat - lehetőség szerint személyesen, esetleg online, vagy ezek valamilyen kombinálásával. A helyi tanulási körök legfeljebb 20 órányi kontaktalkalmat és körülbelül 5-8 órás önálló tanulást foglalnak magukban két féléven keresztül. A nemzetközi tanulókörök további időt igényelhetnek. Online modulunk 9 darab heti, napközbeni webes szemináriumot jelent az első félévben, rendszeres kisebb egyéni és csoportos feladatokkal.

Mindkét kezdeményezés résztvevőit a Corvinus Science Shop támogatja a közösségekkel való tanuláshoz a CERL projektekhez szükséges megfelelő közösségi partnerek azonosításának és a kapcsolat megteremtésében. Mindkét kezdeményezés ingyenes a résztvevők számára, költségeit teljes mértékben az Erasmus+ projekt finanszírozása fedezi.

A CIRCLET projekttel kapcsolatos további információkért, valamint a pályázati felhívás, a GYIK és a jelentkezési űrlap megtekintéséhez látogasson el a www.circlet.eu webhelyre. A jelentkezés határideje május 11.

 

Utolsó frissítés: 2020.04.01.