November - 2020
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
 

Kutatási hét keretében összefoglalásra került a Központ elmúlt egy éves tudományos tevékenysége - 2018.06.04.

Június 4-én a Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont a Kutatási hét keretében ismét Workshopot tartott.

 

Jászberényi Melinda a Turizmus Továbbképző és kutatóközpont vezetője összegezte a Központ 2017/2018 tanévi tevékenységeit. Kiemelte a Kulturális turisztikai menedzser szakirányú továbbképzési szak eredményeit és a két szemeszter során összegyűlt tapasztalatokat. Emellett kitért a Központ által szervezett három szakmai konferenciára, a Turizmus Bulletin sikeres újraindítására és bemutatta a már eddig megjelent lapszámokat. Végül ismertette a  megjelent hét darab témakört, amely a Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont szakmai támogatásával jelent az Akadémia Kiadó online felületén. (Előadását ide kattintva tölthetik le)

Munkácsy András, aki a Közlekedéstudományi Intézet, Közlekedésfejlesztési Kutatóközpontjának tudományos munkatársa ismertette a Közlekedés, mobilitás, turizmus jegyzetet, mely már egy új koncepciót és a legfrissebb adatokat magába foglaló tudományos kiadvány, melyet Jászberényi Melindával közösen szerkesztett, Dr. Pálfalvi József lektorálása mellett, aki szintén részt vett a workshopon. (Előadását ide kattintva tölthetik le)

Ásványi Katalin bemutatta CSR témában írt jegyzetét, a Vállalati felelősségvállalás a kultúra területén címmel , valamint Mitev Ariellel végzett legfrissebb kutatási eredményeit a családbarát fesztiválok témában. (Előadását ide kattintva tölthetik le)

Bemutatásra került Irimiás Anna - aki a trentói egyetem oktatója és a Kulturális Turisztikai Menedzser képzésen is vendégelőadó - jegyzete, melynek címe az Örökségturizmus menedzsmentje. (Előadását ide kattintva tölthetik le) 

Zátori Anita könyve, az Élménymenedzsment a turizmusban címmel éppen kiadás alatt áll. A szerző tovább elemzi az élmény fogalom és dimenzió hatásait a turizmusban. (Előadását ide kattintva tölthetik le)

Végül pedig Kökény László, PhD prezentálta az elmúlt szűk egy évben végzett és konferenciákon bemutatott kutatásait a fesztiválturizmus és élménymenedzsment, valamint a fesztiválturizmus, innováció és hagyományok tisztelete témáiban, mely témakörökben közösen kutatott Jászberényi Melindával és Ásványi Katalinnal. (Előadását ide kattintva tölthetik le)

Köszönjük a részvételt és az érdeklődést!

 

Előadások

Utolsó frissítés: 2020.02.09.