Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

 

 

A cikk alapú disszertáció követelményei

A nemzetközi trendekhez igazodva a Gazdálkodástani Doktori Iskola 2013 szeptembere óta lehetőséget biztosít a doktorjelölt hallgatóknak disszertációtervezetük és végső disszertációjuk saját tudományos publikációkon alapuló formában történő beadására. Ennek gyakorlata a nemzetközi gyakorlat mintájára doktori iskolánkban elindult, szabályainak a DI SZMSZ-ében történő pontos rögzítésére jelen előterjesztésben teszünk javaslatot.

A cikk alapú disszertáció formai követelményei megfelelnek az Egyetemi Doktori Szabályzatban és annak TTDT általi Kiegészítő Mellékletében foglaltaknak (a terjedelem is).

A cikk alapú disszertáció tartalmi követelményei:

  • ·         A disszertáció tartalmazzon egy hosszabb (kb. 30 oldalnyi) értekezést, amelyben a jelölt megfelelő szakirodalommal alátámasztva indokolja, összekapcsolja a disszertáció fő részét alkotó cikkeit.
  • ·         A fő rész legalább három, legfeljebb öt cikkből álljon.
  • ·         Megjelenés fázisa: legalább 3 db ténylegesen megjelent folyóirat cikk
  • ·         Szerzők száma: a cikkek közül legalább egy darab egyszerzős legyen, a többszerzős cikkek közül legalább egy esetben első szerzős legyen a doktorjelölt.
  • ·         A publikációk nyelve: legalább egy cikk angol nyelvű legyen.
  • ·         A publikációk minősítése: Legalább egy cikk a WoS adatbázisban indexált folyóiratban megjelent cikk legyen. A disszertációban szereplő további cikkek közül egy darab a WoS adatbázisban indexált folyóiratban megjelent cikk VAGY az MTA Gazdaság és Jogtudományok Osztálya folyóirat listájában legalább A vagy B kategóriás legyen, a további cikkek közül egy darab ugyanezen listában legalább C kategóriájú VAGY a WoS adatbázisban indexált folyóiratban megjelent cikk legyen.
  • ·         Összegzés

 

A cikk alapú disszertációt megelőző disszertációtervezet tartalmi követelményei:

  • ·         A disszertációtervezet már tartalmazza a hosszabb (kb. 30 oldalnyi) értekezést, amelyben a jelölt megfelelő szakirodalommal alátámasztva indokolja, összekapcsolja a (készülő) disszertáció fő részét alkotó cikkeit.
  • ·         A disszertációtervezethez a minimum három cikkből a WoS adatbázisban szereplőt megjelent állapotában be kell nyújtani és a további cikkek közül legalább az egyikre vonatkozó szerkesztőségi elfogadó nyilatkozattal kell rendelkezni (az elfogadó nyilatkozat tartalmazza a pozitív lektori vélemények tényét és a megjelenés várható dátumát.
  • ·         Előzetes összegzés

 

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.