Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30 31  

Gyakornoki program

A Magyar Nemzeti Bank a hallgatók oktatásán kívül gyakornoki programok elindításával is bekapcsolódik a piacképes munkaerő képzésébe, amelynek célja az elméleti tudás gyakorlati tevékenységek általi elmélyítése és tapasztalatszerzés biztosítása. A felvételt nyert hallgatók a 12 hónapos határozott időtartamú, rész- vagy teljes munkaidős gyakornoki jogviszonyuk során a tanulmányaiknak vagy képzettségüknek megfelelő szakterületek munkájába kapcsolódhatnak be. A gyakornokoknak a program ideje alatt lehetőségük van az egyes szakterület alaptevékenységét támogató adminisztratív, közgazdasági és jogi jellegű szakmai feladatok végrehajtására, szakterületi elemzések és kimutatások készítésére, prezentációk összeállítására, valamint jogszabályváltozások követésére, nemzetközi szabályozási környezet vizsgálatára és összefoglalók készítésére. Kölcsönös elégedettség esetén a hallgatóknak gyakornoki szerződésük lejártával lehetőségük van az MNB-ben való elhelyezkedésre is.

Néhány, már az MNB-ben dolgozó hallgató véleménye:

„Az MNB gyakornoki programjának keretein belül megannyi izgalmas és kihívást jelentő feladattal találkoztam, amelyet más munkavégzés során nem tudtam volna megtapasztalni. A program olyan gyakorlati és elméleti tudást adott, amelyet csupán az egyetemen nem lett volna lehetőségem elsajátítani. Segítőkész és szakmailag kimagasló közösségben történik a munkavégzés, a feladatok pedig érdekesek és sokszínűek.”  

„Inspiráló, hogy magyar és nemzetközi szakemberekkel dolgozhatok együtt, akiktől rengeteget tanulhatok. A feladatok köre változatos, szinte minden nap lehetőséget ad rá, hogy valami új folyamatot ismerjek meg, sajátítsak el. A munkatársak pedig nem csak szakmailag, hanem emberileg is kimagaslók, első napomtól kezdve partnerként kezeltek. Ez a jó társaság pedig még kellemesebbé teszi a munkahelyi légkört.”

A gyakornoki programmal kapcsolatban érdeklődjön Tanszékünkön, vagy látogassa meg az MNB Karrier oldalát és a gyakornoki program aloldalát!

Utolsó frissítés: 2018.11.30.