Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Főépület "okosterem" - E334

Segítünk!

Technikai kérdésekben:

A technika használatához az oktatástechnikus segítségét tudja kérni a +36 (1) 482-5400 számon vagy az oktatastechnika(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen. Akár az óra indításához is tud menni kollégánk, ha igényét pár nappal előre jelzi.

Módszertani kérdésekben:

Az eszközök oktatásba illesztésében a TDTK (Tanárképző és Digitális Tanulás Központ) munkatársai tudnak segíteni.

Felszerelt technika

Interaktív projekror

 Mi az az interaktív projektor és miért nem tábla?

Az interaktív projektor abban különbözik az interaktív táblától, hogy nem a felület érzékeli az érintést, hanem a tábla felett elhelyezett érzékelő. A projektor ultraközeli (közvetlenül a tábla felett, maga alá vetít), így a vetített képbe nem takar bele az előadó és nem világít a szemébe.

A vetítési felülete egy matt tábla, hogy jobb legyen a képminőség. Erre a felületre kérjük filctollal ne írjanak mert az rontja a kép minőségét!

Főbb működési módjai

 • PC képének megjelenítése és vezérlése, mintha egy egy óriási érintőkijelző lenne. Kattintani, görgetni tud az ujjával.
 • PC képének megjelenítése és szerkesztése (beleírás, kijelölés, vágás, stb.)
 • Whiteboard ilyenkor egy fehér felületen tud dolgozni.

A három működési mód között könnyen tud váltani a projektor vetített menüjében a kép két oldalán valamint az alján.

A rendszer jelenleg három előre definiált módban működik, ezeket a módokat a visszajelzések alapján tudjuk újraprogramozni!

 1. Interaktív előadás
  • A PC képe jelenik meg a projektoron és a kijelzőn.
  • Az interaktív felületen a PC-t vezérelni lehet vagy képként szerkeszteni
 2. Interaktív és Whiteboard előadás
  • A PC képe jelenik meg a kijelzőn.
  • A projektor whiteboard működésű
 3. Interaktív kollaboráció
  • VIA eszköz/eszközök képe jelenik meg a TV-n
  • A projektor whiteboard működésű

Rendszer indítása

A pulpitus jobb szélén található egy érintőképernyő, vigye a kezét fölé (ettől bekapcsol) kapcsolja be a rendszert, majd váltson át az "Okosterem funkciók"-ra.

Válassza ki a módot a fent leírtak alapján. A választás kizárólag a kijelzőn megjelenő tartalmat teszi kötötté, a projektor működési módjai között szabadon tud váltani használat közben.

Pl. a 3. pontot választaja Interaktív kollaboráció (VIA eszköz/eszközök képe jelenik meg a TV-n, a projektor whiteboard működésű). Ebben az esetben a rendszer újraindítása nélkül a kijelzőt nem tudja jelenleg átváltani a PC képére, csak a projektor működési módjait tudja váltogatni.

Végtelen lehetőségek

A rendszer szinte végtelen variációba lehet használni, ezeket az előre programozott módokat, oktatási szünetekben újra tudjuk programoztatni. Célunk az indulásnál az volt, hogy minél egyszerűbb legyen, hogy ezzel is bátorítsuk az informatikailag nem annyira fogékony embereket a használatra.

A technika használatához az oktatástechnikus segítségét tudja kérni a +36 (1) 482-5400 számon vagy az oktatastechnika(kukac)uni-corvinus(pont)hu címen.

 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.