Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

6+1 érv a Székesfehérvári Campus mellett

A Corvinus új bázisa, a Székesfehérvári Campus ugyanolyan magas színvonalú képzéseket kínál, mint budapesti intézményünk, azonban egyéb sajátosságai különösen vonzóvá teszik a felvételi előtt állók számára. Összeszedtünk hat plusz egy érvet, hogy miért jó választás Fejér megye székhelye a tavasszal érettségizők számára, különösen, ha az egyetemi évek alatti megélhetés is fontos szempont számukra.

1. Duális képzés: munka és fizetés a tanulás mellett

A Corvinus alapképzésben kizárólag Székesfehérváron kínál duális rendszerű szakokat, amiknek számtalan előnye van: a tanterv része a heti két munkanap, ennek köszönhetően – az egyetemi évek alatt – legalább havi bruttó 75.000 forintos fizetéshez és komoly munkatapasztalathoz jutnak hallgatóink. A város az egyik legfejlettebb megyeszékhely, ennek köszönhetően több nemzetközi szinten jegyzett vállalat kínál lehetőségeket a Corvinus duális képzésében. Nem kell többé a munka és a tanulmányok összehangolásával foglalkoznod: ezt megteszi helyetted az egyetem.

2. Kollégium

Családias, az oktatási épületünk felső szintjén található kollégiumunk az egyik legjobb diákszállás az országban: frissen lett felújítva, a szobákban és a közösségi terekben új bútorok találhatók, valamint minden helyiség légkondicionált. Mivel az ötven fős kollégiumnak egyelőre csak néhány lakója van, így szinte biztosan bekerül, aki jelentkezik. Nem sokan mondhatják el magukról, hogy elég egy perccel az óra előtt kilépniük a szobájukból!

3. Közvetlenebb oktatás

Nagyobb egyetemeken egy-egy óra, különösen előadás interaktivitása elkerülhetetlenül a nagy létszám áldozatául esik, eltűnik a tanár és a hallgató közötti párbeszéd lehetősége. A székesfehérvári campuson sokkal személyre szabottabban zajlik az oktatás, a tanárok ismernek mindenkit (és a hallgatók is egymást), nyugodtan vissza lehet kérdezni, az analízist és a mikroökonómiát is elmagyarázzák még egyszer, ha valakinek szüksége van rá.

4. Gyönyörű környezet

Álmodtál már arról, hogy egy angolszász campusra jársz, annak hangulatával, klasszikus, de mégis teljesen felújított épületével, családias és barátságos légkörével? A Székesfehérvári Campus pontosan ezt nyújtja neked, Magyarország szívében. Teljesen felszerelt, 21. századi oktatótermek és rendezett épület vár téged, kellemes parkkal, a városközponttól és a vasúti pályaudvartól 15 perces sétára.

5. Egyedülálló város

Székesfehérvár ma is rászolgál a királyok városa elnevezésre, hiszen kulturális és közösségi programok széles skálája várja az érdeklődőket, kiválóan megközelíthető földrajzi elhelyezkedéssel. Ha valaki idegenkedik Budapest állandó nyüzsgésétől, de azért szereti, ha van élet a városban, annak különösen jó választás.

6. Kiemelt ösztöndíjak

A város és az egyetem anyagi ösztönzőkkel is motiválja az itt tanuló hallgatókat. Előbbi az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat biztosítja, amely havonta 20.000 forintot jelent az azt elnyerőknek, a Corvinus pedig a hallgatók 10%-ának adja a Székesfehérvári Kiválósági Ösztöndíjat, amely szintén 100.000 forint félévente. Emellett természetesen itt is elérhetőek az általános ösztöndíjak (például: tanulmányi, Bursa Hungarica stb.)

+1. CSAK FEHÉRVÁRON

Amit nem találsz Budapesten, az vár Fehérváron
- alapképzések duális formában is: Munka mellett piacképes végzettség, jól szervezett, hatékony oktatással az ország legsikeresebb képzéseiben. Ne maradj le róla!
   - gazdálkodási és menedzsment
   - pénzügy és számvitel
   - turizmus-vendéglátás
- sportközgazdász mesterképzés, melyet egyedülállóan az országban Fehérváron duális képzési formában is választhatsz!
- regionális és környezeti gazdaságtan mesterképzés levelező munkarendben

Utolsó frissítés: 2019.10.31.