Szeptember - 2019
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Hol érdemes keresni?

Magától adódik a különböző álláskereső portálok adta lehetőségek, ahol különböző szempontok szerint szűrhetjük a kínált állásokat.

Néhány hasznos oldal:

profession.hu

jobline.hu

cvonline.hu

jobinfo.hu

 

Ha van elképzelésünk, hogy mely cégeknél képzeljük el a karrierünket, érdemes az adott cég karrieroldalán regisztrálni, lehetőség szerint hírlevelet beállítani, hogy mihamarabb értesüljünk a minket érdeklő pozíciókról.

 

További lehetőséget ad a különböző munkaerő közvetítő cégek karrieroldalán történő regisztráció. A minket érdeklő, kiválasztott terület alapján közvetlenül fognak megkeresni minket, amennyiben megfelelünk a kiírásnak. 

Néhány munkaerő közvetítő cég:

Grafton Recruitment

Back & Partners

Adecco

Humanfield Vezető- és Specialistakiválasztó Kft.

 

Érdemes az ismeretségi körben is érdeklődni, hátha valaki tud egy tuti tippet.

Mennyi lesz a fizetésünk?

Van pár oldal, ahol információt kaphatunk róla, hogy milyen fizetésre számíthatunk adott szakterületen.

Bériránytű – Profession.hu

Várható keresetek – Nemzeti Pályaorientációs Portál

Sok esetben a munkáltató azt kérdezi meg, hogy mekkora havi bruttó fizetést szeretnénk. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy amennyit haza szeretnénk vinni összeg, az mennyi bruttóban, akkor az alábbi oldal nyújthat segítséget.

Bérkalkulátor

Milyen a cég?

Ha pályázatunk elnyerte a kinézett vállalat tetszését, behívnak minket egy személy interjúra is. Sok helyen elvárás, hogy ilyenkor már rendelkezzünk minimális alapinformációkkal a cégről. Ezért elsőként mindig látogassunk el a cég honlapjára (ha van) és nézzük meg mi a fő profilja, mi a célkitűzése, kik a vezetők. Ha nem is kérdeznek ezekre rá interjún, akkor is érdemes tudni, hová készülünk.

A cég honlapján kívül még két helyen nyerhetünk információt a cégről. Ezek inkább a pénzügyi helyzetét mutatják meg a cégnek, és nem is feltétlenül adnak száz százalékosan valós képet, de jobb ismeretet adnak a cégről.

Egyik ilyen oldal az E-cégjegyzék, ahol olyan általános információkat kaphatunk a Magyarországon bejegyzett cégekről, mint, hogy mikor alapították, mi a bejegyzett tevékenysége, kik a tulajdonosok, mennyi a jegyzett tőkéje.

Másik lehetőségünk az E-beszámoló, ahol a Magyarországon bejegyzett cégek korábbi éveinek pénzügyi beszámolóit találhatjuk. Elég változó, hogy ezek mennyire informatívak. Első körben az előző évi Eredménykimutatást érdemes megnézni, ott is főként az Éves nettó árbevételt és a Mérleg szerinti eredményt. Adott évi beszámolóban az az évi és az előző évi adatok szerepelnek, összehasonlításuk alapján információt kapunk róla, hogyan változott a cég teljesítménye (növekedett, stagnált, csökkent). Ha valaki mélyebb megismerésre vágyik ránézhet a Mérlegre és a Kiegészítő mellékletre, ezek is tartalmazhatnak további érdekes információkat.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.