Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Feleslegessé vált eszközök leadás (selejtezés)

 1. Informatikai eszközök
 2. Informatikai fogyóeszközök: Nyomtató és fénymásoló kellékanyagok, izzók
 3. Egyéb eszközök, berendezések

1. Feleslegessé vált informatikai eszközök leadása (selejtezés)

 A selejtezési szabályzat szerint informatikai eszközöket közvetlenül csak az ISZK selejtezhet. Ennek értelmébe minden informatikai eszközt először átveszünk leltárilag, átvizsgáljuk a gépeket, hogy azok részben vagy egészben az egyetem számára használható e.

Folyamat:

 1. Igénylés
 2. Szállítás
 3. Leltár átvétel
 4. Bevizsgálás, továbbhasznosítás
 5. Adatmegsemmisítés
 6.  Selejtezés

Mi az ön teendője?

Gyűjtse össze a feleslegessé vált eszközökről az ISZ azonosító számot (SZA,M,NY szám) vagy leltári számot. Küldje el e-mailben a pcszallitas(kukac)uni-corvinus(pont)hu címre, a szállítást végző kollégák felveszik a kapcsolatot önnel, hogy mikor tudják elhozni az eszközöket. A szállítólevél az emailben érkezett kérelem alapján kerül kiállításra.

A szállítólevél egy példánya önnél marad, és a beszállítást követően az eszközöket leltárilag átveszi az ISZK. A mozgatási kérelem elektronikusan zajlik az ISZK és GI között, a kérelem másolatát PDF fájlként önnek is elküldjük. Ha valami gond miatt mégse történne meg az átvezetés, ezzel tudja később igazolni (leltárkor), hogy leadta az eszközt. Ezt a fájt a kérelmet beküldőnek küldjük vissza, kérjük juttassa el a szervezeti egység leltárkörzet adminisztrátorához.

A be nem azonosítható eszközöket is átvesszük, de azokról mozgatási kérelem értelemszerűleg nem készül, csak elszállíttatjuk mint elektronikai hulladékot.

Ezért fontos, hogy már a leadási igény jelzésekor tegye beazonosíthatóvá az eszközöket. A leadott, beazonosíthatatlan eszközökből keletkezett leltárhiányért az ISZK nem vállalja a felelősséget!

Mi számít informatikai eszköznek?

 • Számítógép (asztali, hordozható)
 • Monitor
 • Nyomtató
 • Projektor
 • Szkenner
 • Billentyű, egér
 • Szoftverek

Fénymásolókat a GI Számviteli és Vagyongazdálkodási Igazgatóság veszi át, nekünk nics rá elég nagy raktárunk. Ravasz Ilonával vegye fel a kapcsolatot ilona.ravasz(kukac)uni-corvinus(pont)hu címre küldje el a leadandó eszköz leltári számát.

2. Informatikai fogyóeszközök: Nyomtató és fénymásoló kellékanyagok, izzók

A kiürült toner, festékkazetta is veszélyes hulladéknak számít, ennek gyűjtéséről és visszaszállításáról is gondoskodunk. A Sóház földszintjén elhelyezett gyártóspecifikus  (HP, Brother, Ricoh) gyűjtőládákba tudja bedobni KICSOMAGOLVA.

Ezeket az eszközöket a gyártók (HP, Brother, Ricoh) visszaszállítják és újrahasznosítják szakszerűen.

Külön gyűjtőedény található ugyanitt az izzók számára, a projektor és a háztartásban keletkezett fényforrásokat is itt el lehet helyezni.

3. Feleslegessé vált egyéb eszközök, berendezések leadás (selejtezés)

GI Számviteli és Vagyongazdálkodási Igazgatóság veszi át. Ravasz Ilonával vegye fel a kapcsolatot ilona.ravasz(kukac)uni-corvinus(pont)hu címre küldje el a leadandó eszközök leltári számait.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.