December - 2020
H K S C P S V
  02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Gyakran Ismételt Kérdések a CUSMAN rendszerrel kapcsolatban

 

Az Egyetem kerül megrendezésre konferencia. Milyen módon igényelhető WIFI szolgáltatás?

Az Egyetemen megrendezésre kerülő rendezvényekhez, konferenciákhoz a terembérlést, a WIFI szolgáltatás igénylését a Koordinációs Irodán keresztül van lehetőség kérni.

Hallgatóként nincs CUSMAN jelszavam, hogyan tudom használni a rendszert?

Hallgatók esetében a NEPTUN kód és a CUSMAN kód gyakorlatilag AZONOS (csak a NEPTUN kód nagybetűkből áll a CUSMAN kód pedig végig kis betű). A Hallgatóknak nem szükséges CUSMAN azonosítót igényelni, mert a NEPTUN rendszerből automatikusan kerülnek át az adataik.

Ahhoz, hogy használni tudják az ehhez kapcsolódó felületeket először szükséges megadniuk a kezdeti jelszavukat az alábbi linken keresztül: https://cusmanweb.uni-corvinus.hu/webapp/GolyaNeptunLogin.jsp

A visszaélések elkerülése érdekében az új jelszó megadása csak egyszer lehetséges, ezért ha jelszó probléma merül fel a regisztrációt követően, akkor személyesen szükséges befáradni az Ügyfélszolgálati Irodába.

Mi szükséges az SPSS otthoni használatához?

VPN jogosultságot szükséges igényelni a CUSMAN azonosítóhoz személyesen az ügyfélszolgálati irodában ügyfélfogadási időben, vagy írásban az ugyfelszolgalat(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címen.

A beállításhoz részletes leírást itt talál "II. VPN beállítás" http://wifi.uni-corvinus.hu

  1. Töltse le a telepítőkészletet csak a 22 verzió használható jelenleg!
    1. Az egyetemi gépeken a T:\Programok\SPSS telepítő\22\mappában találja
    2. Innen le tudja tölteni az SPSS 22-s verzió
  2. Távolítson el minden korábbi verziót, még akkor is,ha korábban a 22-s verzió volt fenn!
  3. Indítsa el a telepítőt, válassza a Concurrent user license módot
  4. A következő ablakban meg kell adni a licenc szervert ez: licenc.bkae.hu
  5. A többi ablakban csak a Next-t kell nyomni


FONTOS, hogy a program indítása előtt mindig csatlakozni kell az egyetem VPN szerverére, különben a program nem fog elindulni.

Hogyan zajlik a tanári hozzáférés igénylése a CUSMAN azonosítóhoz demonstrátorok részére?

Egy kérelmet szükséges írni, amiben feltüntetésre kerül a név, hallgatói azonosító. Ezt a dokumentumot szükséges aláíratni és lepecsételtetni a szervezeti egység vezetőjével. A kérelmet az Ügyfélszolgálati Irodához szükséges eljuttatni Ügyfélszolgálati Irodánkba (Sóház fszt. 15).

Abszolvált státusz esetén, hogyan használható még a VPN szolgáltatás, mert a szakdolgozat megírásához szükség van rá?

Az egyetemi előírások értelmében az abszolvált státusz megszerzése után 1 alkalommal maximum 1 évig tudunk még hozzáférést biztosítani rendszereinkhez, amennyiben ezután is szüksége van a könyvtár adatbázisainak elérésére akkor be kell iratkoznia a könyvtárba és a szolgáltatásokat helyben tudja igénybe venni.A kérelmet az ugyfelszolgalat(kukac)uni-corvinus(pont)hu e-mail címre várjuk.

Abban az esetben, ha több év telt el az abszolvált státusz megszerzése és az igénylés között és a rendszerben már nem található az igénylő CUSMAN azonosítója, akkor már nem tudunk hosszabbítani, szükséges beiratkoznia könyvtárba és helyben van lehetőség hozzáférni a szolgáltatásokhoz.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.