Március - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

eduroam szolgáltatás

Eduroam english guide

Please click here

Eduroam

Az eduroam szolgáltatásnak köszönhetően Ön mind külföldön, mind belföldön szabadon csatlakozhat az eduroam hálózatában résztvevő partnerek vezeték nélküli internet-szolgáltatásához a Budapesti Corvinus Egyetemen érvényes felhasználónevének és jelszavának birtokában.

Amennyiben az Ön felsőoktatási intézménye szintén bevezette az eduroam szolgáltatást, úgy lehetősége nyílik a BCE infrastrukturájának használatára saját belépési adataival.

Működése

Az eduroamnak köszönhetően a szolgáltatásban résztvevő felsőoktatási intézmények felhasználói transzparensen vándorolhatnak az intézmények közt, és további konfiguráció alkalmazása nélkül automatikusan használhatják a fogadó intézmény infrastruktúráját is.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miután Ön beállította laptopján, tabletjén vagy telefonján az eduroam-os hozzáférési adatait, a világ bármely pontján használhatja a fogadó intézmény vezetéknélküli internetszolgáltatását további beállítás nélkül.

A szolgáltatás minden egyetemi polgár számára automatikusan elérhető és aktiválva van.

Az eduroam részletes ismertetőjét az alábbi linkeken érheti el:
https://kifu.gov.hu/ 
https://www.eduroam.org/ (angol nyelvű oldal)

Használata a BCE polgáraként

  1. A partnerintézmény vezetéknélküli hálózatai közül válassza ki az eduroam nevű hálózatot (SSID: eduroam)
  2. Adja meg saját felhasználói nevét a következő formátumban: <cusman>@uni-corvinus.hu
  3. Adja meg a CUSMAN jelszavát

Kérjük vegye figyelembe, hogy amennyiben más intézmény wifi szolgáltatását használja, úgy köteles betartani nem csak a Budapesti Corvinus Egyetem, hanem a fogadó intézmény használati szabályzatát is.

 Használata vendégként

  1. Csatlakozzon az eduroam nevű vezetéknélküli hálózatra
  2. Adja meg felhasználói nevét és jelszavát, amelynek képzéséről honos intézménye ad felvilágosítást. A felhasználónév általános formátuma magyar intézmény esetén <felhasznalonév>@<honos intézmeny tartománya>.

Kérjük vegye figyelembe, hogy honos intézményének szabályzata mellett a BCE infrastruktúrájának használatakor köteles betartani a BCE vezetéknélküli internetszolgáltatás használati szabályzatát is.

Támogatás

Az eduroam szolgáltatás használatakor fellépő problémák elhárításában minden esetben a honos intézmény nyújt segítséget.

Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben Ön BCE polgár, az eduroammal kapcsolatos problémáit a BCE Informatikai Szolgáltató Központjának Felhasználótámogatási Osztálya fogadja.

Más intézmény polgárainak informatikai támogatását a küldő intézmény látja el.

Műszaki adatok

  • SSID: eduroam
  • Tanúsítvány kibocsátója: TERENA SSL
  • Elfogadott hitelesítési protokollok: EAP-PEAP és EAP-TLS alatti MS-CHAPv2

 

 

Utolsó frissítés: 2020.01.17.