December - 2019
H K S C P S V
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

Taksonyi Boglárka, a Társadalomtudományi Kar HÖK-elnökének köszöntője

Kedves Újdonsült Hallgató!

Sok szeretettel köszöntelek a Társadalomtudományi Karosok sorai között! Felvételt nyerni az ország méltán legmagasabb pontszámaival rendelkező Egyetemére ragyogó teljesítmény! Gratulálok!

Nemsokára elkezdődnek egyetemista éveid, melyek során nem csupán új ismeretekkel, vagy a munka világában elengedhetetlen tudással fogsz gyarapodni, de észrevétlenül a személyiséged is formálódik. A szorgalmi időszak alatt megtanulhatsz felelősen gazdálkodni az időddel, hiszen innentől neked kell összeállítanod a saját órarendedet, választani bizonyos tantárgyak közül. A vizsgaidőszak alatt pedig felfedezheted magadban azt az eddig számodra is rejtett potenciált, hogy az ember akár pár nap alatt képes több száz oldal elsajátítására. Mindezen felül sok ezer hallgatótársad pezsgő forgatagából idővel kitűnnek azok a személyek, akik jövőd legfontosabb szereplőivé válhatnak.

Egyik legnagyobb újdonság a gimihez képest a szabadság, amit az egyetemista lét biztosít. Ezt ügyesen kell kihasználni, hiszen Tőled függ, hogy mennyit profitálsz az ország legjobb Egyetemével kötött hallgatói jogviszonyodból. A Corvinus rengeteg lehetőséget tár eléd, amikkel Neked kell élned. Több mint negyven diákszervezethez csatlakozhatsz, amik különböző tematika alapján épülnek fel nem is beszélve a Hallgatói Önkormányzatról, ahol az érdekképviselet mellett számos területen csiszolgathatod tehetségedet.

Hogy nehogy lemaradj valamiről, nagyon fontos a tájékozódás. Ezért figyelmedbe ajánlom a golyak.uni-corvinus.hu és a kozgaz.net oldalakat, ahol minden fontos információ össze van gyűjtve egy helyre. Ezen keresztül informálódhatsz a Gólyatáborról, valamint megtalálhatod a hivatalos Facebook oldalt. Az új évfolyamtársaiddal való kapcsolatfelvétel megkönnyítése érdekében létrehoztunk egy applikációt, amely a közös Corvinusos Facebook csoportotokba kalauzol téged: https://www.facebook.com/kozgaz/app_345393132321034

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan keress engem. Minden körülmények között válaszok.

Nagyon sok sikert kívánok az új kihívásokhoz!

Baráti üdvözlettel,

Taksonyi Boglárka
Elnök
Társadalomtudományi Kar
Hallgatói Önkormányzat

Utolsó frissítés: 2018.11.30.