Február - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 27 28

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A Budapesti Corvinus Egyetem 251 millió Forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv „Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai” című pályázati kiíráson 100%-os támogatási aránnyal.

 

Az ablakfelújítást, fűtés-, és világításkorszerűsítést érintő épületenergetikai fejlesztésre a Budai Campus hét épületéhez kapcsolódóan kerül sor, melynek célja az üzemeltetési költségek csökkentése és az épületek használatából adódó környezetterhelés jelentős mérséklése.

 A beruházásról sajtóközlemény került kiadásra, amelynek anyaga innen letölthető.

2014. július 15.

 

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

 

 

A Budapesti Corvinus Egyetem az Új Széchenyi Terv „Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai” című pályázati kiíráson elnyert, 264,8 millió Forint uniós támogatásból korszerűsítette a Budai Campusa épületeit.

Az ablakfelújítást, fűtés-, és világításkorszerűsítést érintő, épületenergetikai fejlesztésre a Budai Campus hét épületéhez kapcsolódóan került sor, melynek célja az üzemeltetési költségek csökkentése, és az épületek használatából adódó környezetterhelés jelentős mérséklése volt. A projekt Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg

Átfogó, előkészítési feladatokat követően, 2014. július 14.-én az építési terület átadásával kezdődhettek meg a kivitelezési munkák. A „K” épület rossz állapotú, magas energiaigényű 70-es évekből származó világítási rendszerének korszerűsítésére augusztus, míg a Díszterem világításának megújulására szeptember végéig került sor. A projektelem megvalósításával összesen 1531 db LED-es technológiájú új lámpa került beépítésre. Az épület 60-as években beépített, mára már rossz tömítésű nyílászárói 666,5 m2 felületen új, 2 rétegű, argon gázzal töltött üvegezést kaptak, továbbá sor került a parapetek 5 cm vastag hőszigetelésére is.

Szeptember végéig megtörtént a „G” épület radiátorainak cseréje és a szabályozók beépítése, mely révén az épület fűtési igénye csökkent. A felújítási munkáik sorát a „G”, és a „K” épület meglévő kazánházának korszerűsítése követte. Az „A” épület fűtési távvezetékének megszüntetésével és az épület melletti új, könnyűszerkezetes kazánház kialakításával a meglévő hőveszteség csökkentésére és további energia-megtakarítás elérése nyílt lehetőség. A fűtési rendszer primer oldalán összesen 16 db új, nagy hatásfokú kondenzációs kazán beépítésére került sor.

A novemberben lezajlott műszaki átadást követően a hallgatók és az egyetemi dolgozók energetikailag korszerűbb, komfortosabb épületekben folytathatták tanulmányaikat, munkájukat.

2014. december 19.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.