November - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mobilflottával kapcsolatos szolgáltatások

Egyetemi mobilflotta ügyintézés

Az egyetemi mobilflottával kapcsolatos ügyintézéssel, problémákkal kapcsolatban keresse kollégáinkat a flotta(kukac)uni-corvinus.hu email címen.

A koronavírus helyzet miatt érvénybe lépő változtatások

2020. március 23-tól nincs lehetőség a flottához meglévő előfizetéssel (azaz számhordozással) csatlakozni. A flottához csatlakozás csak új előfizetéssel lehetséges. Az új előfizetéshez tartozó SIM kártya átvételének pontos időponja és helye előzetesen e-mailben kerül egyeztetésre az igénylővel.

A fenti módosítás kivételével  az igénylés menete változatlan.

Kapcsolattartás flottás mobilon

Konferenciahívás: Az egyetemi flottához tartozó előfizetésről indított konferencia beszélgetéseknek nincs külön díja.

Hívásátirányítás: Bejövő hívások esetén a hívásátirányítás díját az átirányított hívásra az átirányítást kezdeményező Előfizető fizeti. Belföldön belföldi vezetékes hálózatba és a Szolgáltató hálózatába történő átirányítás díja nettó 24 Ft (Az ÁFA mértéke 27%) /perc. Más belföldi mobilhálózatba történő átirányítás díja nettó 48 Ft (Az ÁFA mértéke 27%)/perc. A flottán belüli hívószámra történő átirányítás 0 Ft/perc. A fent említett árakból a Szolgáltató 80% kedvezményt érvényesít.

Belépés menete

Minden egyetemi munkavállalónak - legfeljebb  5 munkavállaló által fizetett előfizetéssel - lehetősége van új előfizetést igényelnie, vagy saját néven meglévő, Telekomos előfizetést beléptetnie az egyetemi flottába.
Aki más szolgáltatónál van, annak előbb át kell lépnie saját néven az Egyetem jelenlegi szolgáltatójához, a Telekomhoz. Az átlépést személyesen kell intézni bármelyik Telekomos üzletben, figyelve arra, hogy csak olyan előfizetést szabad választani, melyhez hűségidő nem tartozik. Sem dominós előfizetéssel, sem hűségidővel nem lehet az egyetemi flottához csatlakozni. (Ide tartozik a készülékvásárlással járó hűségidő is.)
Amennyiben az előfizetés Telekomos, de  nem a munkavállaló nevén van (pl. családtag nevén van), annak először bármelyik Telekomos üzletben szerződésmódosítással saját nevére kell íratnia a meglévő előfizetést.

Ezt követően ki kell tölteni az egyetem belső nyomtatványai közül egyet (csatlakozási adatlap), majd aláírás után belső postán el kell juttatni az ISZK Titkárságára.

Az előfizetés beléptetését az ISZK kezdeményezi a Szolgáltatónál, melynek átfutási ideje legfeljebb 30 nap.

Ha a belépéssel kapcsolatban bármilyen probléma merül fel, az ISZK kollégái levélben tájékoztatják az érintett munkavállalót.

Kilépés menete

Abban az esetben, ha egy flottatagnak megszűnik a munkaviszonya, vagy ha nincs megelégedve az egyetemi flotta Szolgáltatójával, vagy az általa nyújtott szolgáltatással, lehetősége van kezdeményezni kilépését a flottából. A kilépés menete:

  • ha a flottatag a jövőben már nem szeretné használni a flottában lévő előfizetését (telefonszámát), lehetőség van az előfizetés megszüntetésére. Ezt írásban kell jelezni a flotta(kukac)uni-corvinus(pont)hu levelezési címre. Ebben az esetben a telefonszám megszüntetésre kerül, így nincs lehetőség azt a továbbiakban használni.
  • ha a flottatag meg szeretné tartani az általa használt előfizetést saját nevén, akkor írásban a flotta(kukac)uni-corvinus(pont)hu levelezési címen kezdeményezheti az előfizetés kiléptetését a flottából. Az ISZK munkatársai ezek után felveszik a kapcsolatot a Szolgáltatóval, és elintézik az előfizetés kiléptetését. A szükséges adatok összegyűjtését, a kilépés folyamatának koordinálását az ISZK kollégái végzik. A folyamat végén az előfizetés az Egyetem nevéről átkerül az egyetem munkavállalójának nevére.

Kancellári utasítás

8/2017. (VI. 20.) számú kancellári utasítás az egyetemi flottába tartozó mobiltelefon használatáról.

Csatlakozási adatlapok

Egyetem által fizetett előfizetéseknél

Flottatag által fizetett előfizetéseknél

 

Igénybe vehető szolgáltatások, díjak

  • Alap csomag – mely tartalmaz korlátlan beszélgetést, korlátlan sms küldést, és 1 GB adatforgalmat. Az 1 GB leforgalmazása után a szolgáltató lelassítja az adatforgalmat, plusz költséget nem számít fel. Ára bruttó: 1 226 Ft + közbeszerzési díj.
  • Emelt csomag - mely tartalmaz korlátlan beszélgetést, korlátlan sms küldést, és 1+5 GB adatforgalmat. Az 1+5 GB leforgalmazása után a szolgáltató nem lassítja a szolgáltatást, hanem 0,01 Ft/GB összegért túlforgalmazást számít fel. Ára bruttó: 1 687 Ft + közbeszerzési díj.
  • Különálló adatcsomag – mely használható stickekben, tabletekben, és tartalmaz 5 GB adatforgalmat. Ára bruttó: 701 Ft + közbeszerzési díj.

A szolgáltatás alapbeállításai:

  • engedélyezett mobil parkolás,
  • engedélyezett e-matrica vásárlás,
  • engedélyezett roaming szolgáltatás, W GPRS Limit beállítással, mely lehetőséget ad külföldön 50 Euróig adatforgalom (internet) bonyolítására.

Meglévő előfizetéssel történő csatlakozás díja (egyszeri) 900 Ft.

Általános tájékoztató a 2017. június 15-i roaming változásról

Tudnivalók

Magyar Telekom szolgáltatónál a nemzetközi és roaming hanghívások díjai

        Mi a különbség a roaming és a nemzetközi hívás között?

  • Roaming hívás: külföldön, a hazai szolgáltatónál bejegyzett telefonszámmal, hívás indítása vagy SMS küldése hazai (mobil vagy vezetékes) telefonszámra.
  • Nemzetközi hívás: belföldről vagy külföldről kezdeményezett külföldi mobil vagy vonalas telefonszám hívása.

Nemzetközi és roaming hang hívás díjtáblázat

Tájékoztató az EU roaming méltányos használatáról

A részletes tájékoztató ezzel kapcsolatban a Telekom oldalán található.

Összefoglaló a Roaming többletdíjakról és méltányos használatról.

Adatroaming - külföldön mobilinternet használata

EU-n belüli országokban a belföldi adatkeret díjmentesen leforgalmazható a méltányos internethasználat keretein belül.

EU-n kívüli országokban az adatroaming használata többféle anyagi vonzattal járhat. A díjszabás függ attól, hogy melyik országban vagyunk, illetve attól is, hogy az adott országon belül melyik mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódtunk. Az árak tájékoztató jellegűek, és nem tartalmazzák az egyetem szerződésében rögzített 95 %-os kedvezményt. Konkrét országokra az egyedi díjszabás a következő linken, kiválasztás után megtekinthető: A különböző EU-n kívüli országok adatroaming árai.

Minden Unión kívüli utazásnál lehetőség van a T&S World csomag megvásárlására, melynek díja 358 Ft. Ez 100 MB adatforgalmat tartalmaz.

EU alatt a jelen Díjszabás vonatkozásában a Telekom mindenkori EU zónája értendő.

Vegyünk egy konkrét példát (pl. Svájc) a fenti link használatához:

A linkre kattintva és Svájcot kiválasztva megtudjuk, hogy Svájcban minden hálózatban 100 KB-onként 329 Ft a díjszabás.

Ez azt jelenti, hogy minden megkezdett 100 KB 329 Ft-ot kell fizetni, azaz

1 MB  3 290 Ft,

100 MB 329 000 Ft,

1 GB 3 290 000 Ft.

Ebből az egyetem szerződésében rögzített 95% kedvezménnyel 1 GB kb. 300 000 Ft-ba kerül.

Hasonlóan magas díjak vannak pl: Szerbiában, Boszniában, Montenegróban is.

Utolsó frissítés: 2020.04.23.