Augusztus - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

 

A DOKTORI ISKOLA NEMZETKÖZI KAPCSOLATAI

A doktori iskola támogatja a doktoranduszok nemzetközi szakmai tevékenységét. Bevonja a hallgatókat a nemzetközi kutatási projektekbe, és így lehetővé válik nemzetközi workshop-okon és konferenciákon való részvételük. A doktori iskola tagjai, témavezetői több európai uniós pályázatot jegyeztek és jegyeznek. Ezekben részt vesznek az érdeklődő doktoranduszok és doktorjelöltek. A doktori iskola kapcsolódik a European Consortium for Political Research szervezetéhez, ennek konferenciáin, nyári egyetemein és egyéb programjain szintén számos hallgató vett már eddig is részt (Essex, Nicosia, Budapest, Pisa, Sankt Gallen, Reykjavik).

Hasonlóképpen jelentkezhetnek a hallgatók az ECPR nemzetközi módszertani nyári egyetemére, amelynek teljesítése az Iskolában kredit-értékkel bír. Ezen kívül több különböző témájú nyári egyetemen vettek már részt hallgatóink (Lüneburg, Bologna). A Politikatudományi Intézet kiépített és rendszeres szakmai kapcsolatban áll a University of Glasgow-val. Több hallgató járt ott tanulmányúton.

A doktori iskola mindenképpen arra törekszik, hogy a hallgatók nemzetközi tapasztalatokkal felvértezve és a nemzetközi tudományos standardok ismeretében, illetve az azoknak való megfelelés birtokában végezzenek a programban.

A Doktori Iskola törzstagjainak és oktatóinak nemzetközi kutatásaiban résztvevő doktoranduszok lehetőséget kapnak, hogy külföldön is bemutassák eredményeiket. A Doktori Iskola vezetőinek kiterjedt nemzetközi kapcsolatai révén dinamikus és változatos feltételek várják a kutatásban nemzetközi szinten is motivált hallgatókat. A kutatómunka színvonalát minősíti, hogy számos (témavezetővel közös) publikáció és a témavezetői irányításával készült publikáció jelent meg.

2008-ban a Doktori Iskola együttműködési megállapodást kötött a Central European University Politikatudományi Tanszékével, amelynek keretében a két intézmény doktorandusz hallgatói számos keretben, áthallgatással, közös konferenciákkal stb. építhetik szakmai kapcsolataikat.

2012-től a Doktori Iskola a lisszaboni New University of Lisbon-nal (Universidade Nova de Lisboa) partnerségben Európai Doktorátus (Doctor Europaeus) cím megszerzését is lehetővé teszi a hallgatói számára. A program keretén belül a partnerintézmények hallgatói meghatározott időt töltenek el a társintézményben, ott folytatják kutató munkájuk egy részét társtémavezetéssel. 

 

Utolsó frissítés: 2018.11.30.