Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30 31  

2014

Demeter Krisztina (szerk.) (2014): Termelés, szolgáltatás, logisztika. Az értékteremtés folyamatai

A Complex Kiadó gondozásában, megújult tartalommal jelent meg a termelés, a szolgáltatás és a logisztika területének stratégiai kérdéseivel és összefüggésveivel foglalkozó szakkönyv. 

A könyv megjelenését az Ekol Kft. 400.000 forinttal támogatta.

 

Részletek a kiadó honlapján.

2013

Demeter Krisztina - Szigetvári Csenge (2013): A nemzetközi termelés kihívásai. Budapesti Corvinus Egyetem, Vállalatazdaságtan Intézet, Budapest

A könyv a képre kattinve ingyenesen letölthető.

 

 

Gelei Andrea (szerk. 2013): Logisztikai döntések - fókuszban a disztribúció. Akadémiai Kiadó, Budapest

Lapozzon bele a kiadványba itt. További részletek az Akadémiai Kiadó, nteraktív tartalom a GS1 oldalán weboldalán.

2012

Vörösmarty Gyöngyi - Tátrai Tünde (2012): Beszerzés. Complex Kiadó, Budapest

A beszerzés egyike azoknak a menedzsment területeknek, amelyek látványosan fejlődtek a hazai vállalatok gyakorlatában az elmúlt években. Ez a fejlődés a beszerzés szerepének növekedését és az alkalmazott módszertan kiterjesztését hozta. Ez a könyv egyszerre kíván szólni a beszerzési terület iránt érdeklődő egyetemi hallgatóknak és a gyakorlattal rendelkező, a tudásának rendszerezésére igényt tartó gyakorlati szakembereknek.

Tovább a kiadó honlapjára.

 

2011

Demeter Krisztina - Jenei István - Losonci Dávid (2011): A lean menedzsment és a versenyképesség kapcsolata. BCE, Budapest

A kötetben a kedves Olvasó egy kutatási program összefoglalását olvashatja, amelyben a lean menedzsment bevezetésének vállalati működésre gyakorolt hatásait elemzik. A kutatás során a vonatkozó nemzetközi szakirodalomra, konkrét külföldi és hazai vállalati esetekre támaszkodnak. A lean rendszerhez kapcsolódó változásokat két „dimenzióban” vizsgálják: megnézik, hogy a bevezetett gyakorlatok és eszközök milyen új szervezeti képességek kiépítéséhez vezettek; illetve a lean rendszer hatására megújult szervezeti képességek hogyan változtatták meg a vállalatok versenyképességét.

A könyv innen ingyenesen letölthető.

2008

Demeter Krisztina - Gelei Andrea - Jenei István - Nagy Judit. Aula Kiadó, Budapest

A könyv alapvető célja, hogy bemutassa a vállalatok értékteremtő - termelési és logisztikai - folyamatainak konkrét megvalósulását, és képessé tegye az Olvasót arra, hogy e működési folyamatokat értékelje, elemezze és adott szervezeti, illetve működési struktúrán belül fejlessze. Rövid alapozást követően a könyv két fő részre bontja a tárgyalt ismeretanyagot. Elsőként azokat a részfolyamatokat veszi végig és mutatja be részletesen, amelyek a konkrét termelési, szolgáltatási és logisztikai folyamatok megvilágításához, kivitelezéséhez szükségesek. Tárgyalja ezen belül a termelés, a csomagolás, a szállítás és a készletezés témaköreit. A második fő részben olyan elemzési és fejlesztési eszközöket mutat be, amelyek segítségével akár a vállalat reálfolyamatainak az előzőekben megismert részfolyamatai, akár más működési folyamatok, tevékenységek fejleszthetőek. Végül a könyv utolsó fejezete ezekhez a fejlesztési eszközökhöz ad rendszerszerű hátteret.

Utolsó frissítés: 2019.03.11.