Július - 2019
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  

Beszerzés és közbeszerzés (Tátrai Tünde és Vörösmarty Gyöngyi)


Termelés- és szolgáltatásmenedzsment (Chikán Attila, Demeter Krisztina, Jenei István, Losonci Dávid és Matyusz Zsolt)

Az 1990-es évek eleje óta kitüntetett figyelemmel kutatjuk a hazai és nemzetközi termelő cégek stratégiáját.

Tanszékünk a kezdetektől részt vesz az International Manufacturing Strategy Survey (IMSS) felmérésben. Itt olvashatja az 2008/2009-es felmérésről szóló hazai és nemzetközi összefoglalót. 

Ellátásilánc-menedzsment és ellátási hálózatok menedzsmentje (Gelei Andrea)

Fókuszában elsősorban az ellátási láncok és azok tudatos menedzsmentje áll. Az ellátásilánc-menedzsment megközelítés igen sokszínű, ez jellemzi a kutatási megközelítést is. A vállalatok értékteremtő – benne termelési és logisztikai folyamatainak – együttműködő szervezeteken keresztül történő alakítása és fejlesztése mellett ide tartoznak az ellátási láncot alkotó üzleti kapcsolatok is. A kapcsolatok megfelelő kezelése nélkül ugyanis ma már az ellátási lánc folyamatai sem kezelhetők versenyképesen. A kutatások foglalkoznak az ellátásilánc-menedzsment technikák kis- és közepes vállalatok esetében történő alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatával, de a nagy nemzetközi, globális vállalatok értékláncai és ellátási láncai közötti szinergiák kutatásával is.

 

Készletmenedzsment (Chikán Attila, Demeter Krisztina, Dobos Imre és Matyusz Zsolt)

 

Logisztikai modellezés és szimuláció (Dobos Imre)

 

 

Lean menedzsment (Demeter Krisztina, Losonci Dávid, Matyusz Zsolt, Szigetvári Csenge)

A tanszéken a 2000-es évek közepétől történt jelentősebb változás a lean menedzsment kutatásában. Akkoriban autóipari kutatások során találkoztak egyre több helyen a témával. A klasszikusnak nevezhető termelési terület mellett a lean rendszer eredményeit is kutatjuk, illetve azon szoft tényezőkkel (pl. vezetés, emberi erőforrás, kultúra) is sokat foglalkozunk, amelyek a rendszer fenntarthatóságában kritikusak. További részletek itt ... 

 

 

Disztribúció (Gelei Andrea, Halászné Sipos Erzsébet és Nagy Judit)

 

Logisztikai teljesítmény-menedzsment és kontrolling (Wimmer Ágnes)

 

 

Bővebb információért és kutatási együttműködési szándékával keresse fel kollégáinkat! Kollégáink szakmai munkájáról és publikációs tevékenységéről a Munkatársak link alatt talál információt.

 

Utolsó frissítés: 2019.03.11.