Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

 

Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási szak

 

Kiknek ajánljuk

A szakot az egészségügyi (és szociális) szektor állami, önkormányzati intézményeiben dolgozók valamint a magán egészségügyi szolgáltatók, gyógyszergyártók és más egészségügyi beszállítók, az állami és üzleti biztosítók, valamint konzultációs és tanácsadó cégek legkülönbözőbb szakmai háttérrel rendelkező szakembereinek ajánljuk. Mindazoknak, akik igényt mérnek fel, termékeket szolgáltatásokat értékesítenek, illetve ebben közreműködnek, minőségi egészségügyi szolgáltatásokat hoznak létre és működtetnek, biztosítási terméket fejlesztenek és értékesítenek, szerződést kötnek és ellenőriznek. A szak hazai és nemzetközi állások betöltésére (szolgáltatók, biztosítók, gyógyszergyárak, és más szervezetek pl. OECD, EU intézményei) készít fel.

A szakképzés célja

 A szakot az egészségügyi (és szociális) szektor állami, önkormányzati intézményeiben dolgozók, valamint a magán egészségügyi szolgáltatók, gyógyszergyártók és más egészségügyi beszállítók, az állami és üzleti biztosítók legkülönbözőbb szakmai háttérrel rendelkező szakembereinek ajánljuk. Mindazoknak, akik igényt mérnek fel, minőségi egészségügyi szolgáltatásokat hoznak létre, működtetnek, biztosítási terméket fejlesztenek és értékesítenek, szerződést kötnek és ellenőriznek.
A szak hazai és nemzetközi állások betöltésére (szolgáltatók, biztosítók, gyógyszergyárak, és más szervezetek pl. OECD, EU intézményei) is felkészít. A biztosítók és a magán egészségügyi szolgáltatók számára lehetővé vált az együttműködés, szolgáltatások biztosítása és vásárlása. A TB finanszírozásban részesülő állami egészségügyi szféra is keresi a lehetőséget a biztosítókkal való együttműködésre. A változások a szereplők számára új helyzetet teremtettek, és olyan tudás megszerzésének igénye is felmerült, amelyre korábban nem volt képzés hazánkban. A szak a hazai és nemzetközi környezet, intézményrendszer, finanszírozás, kockázat felmérés és kezelés, gyógyszerek befogadásának előkészítése mellett kitér az ápolás-biztosítás, egészségügyi turizmus, utazás- és utasbiztosítás, külföldi ellátás, krónikus betegségek és az ezekből adódó kockázatok elemzéseinek kérdéseire is.

A szakképzésben való részvétel feltételei

Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási szakközgazdász szak esetében: A képzésben a gazdaságtudományi képzési terület MSc, vagy BSc. szakjain megszerzett közgazdász oklevéllel rendelkezők vehetnek részt. A szakmai tapasztalat előnyt jelent.

Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási specialista szak esetében: A képzésben valamennyi alapszakon megszerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt. Szakmai gyakorlat előnyt jelent.

Az oklevélben szereplő szakirányú szakképzettség megnevezése

Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási szakközgazdász szak esetében: Egészség-gazdaságtani és egészségbiztosítási szakközgazdász


Egészség-gazdaságtani és egészség-biztosítási specialista szak esetében: Egészség-gazdaságtani és egészségbiztosítási specialista

Az oktatás rendje

Az oktatás pontos időbeosztása a szakra felvett hallgatókkal egyeztetve kerül kialakításra, várhatóan péntekenkénti és szombatonkénti oktatási napokkal.

Tantárgyak

Egészségpolitika és finanszírozás
Egészségügyi-közgazdaságtan és farmakoökonómia
Értékalapú szolgáltatás és biztosítás vásárlás, egészségügyi marketing
Üzleti- és társadalom-biztosítás
Tudományos alapú egészségügy, egészségügyi technológiaelemzés
Az életminőség- és egészségnyereség mérése és értékelése, az egészség értéke
Minőségfejlesztés az egészségügyben és kiválóságmodellek
Döntéselőkészítő modellezés, statisztika
A népegészségügy, prevenció, szűrések és a munka világának egészségügyi közgazdaságtana
Egészségipar közgazdaságtan
Egészségügyi és szerződésjog
Projekttervezés, vállalkozás fejlesztés befektetések és vállalati pénzügyek

Tájékoztató

Előzetesen megbeszélt időpontban a Budapesti Corvinus Egyetemen (1093 Budapest Fővám tér 8.) Főépület I. emelet 113-as szobában.

Felvételi elbeszélgetés

Felvételi elbeszélgetés előzetesen megbeszélt időpontban a Budapesti Corvinus Egyetemen (1093 Budapest Fővám tér 8.) Főépület I. emelet 113-as szobában.
A felvételi elbeszélgetés alapján történik a felvételek elbírálása, külön felvételi vizsga nincs.
A Felvételi Bizottság a jelentkezők szakmai kompetenciáját, gyakorlatát, motivációját értékeli.

Beiratkozással kapcsolatos információ: Koltai Melinda tanulmányi előadó, koordinátor,
E-mail: melinda.koltai@uni-corvinus.hu Tel: 482-5348.

Beiratkozás

A jelentkezés folyamatos. Kérjük a jelentkezőket, hogy jelentkezési anyagukat szíveskedjenek benyújtani / eljuttatni a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karára, Koltai Melinda részére. (Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 8., Főépület I. em. 185/a. szoba, E-mail: melinda.koltai@uni-corvinus.hu). 
Lásd: mellékelt Jelentkezési lap.

Szakfelelős oktató: Prof. Péntek Márta, Ph.D., habil

Szakindítás, képzés időpontja: 2019. szeptember

Létszám: max. 20 fő.

Képzési idő: 2 félév.

A szakképzettség megszerzéséhez szükséges kreditek száma: 60.

Tandíj: 375 000 Ft/fő/félév.

Oktatási információ: Prof. Péntek Márta egyetemi tanár (marta.pentek@uni-corvinus.hu)

Beiratkozással kapcsolatos információ: Koltai Melinda tanulmányi előadó, koordinátor, 1093 Budapest Fővám tér 8., 185/a., E-mail: melinda.koltai@uni-corvinus.hu, Tel.: 482-5348.

Jelentkezési határidő: 2019. augusztus

Bővebb tájékoztató a szakról

 

Jelentkezési lap letöltése itt:

Jelentkezési Lap

Utolsó frissítés: 2019.10.01.