November - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Mi a teendője a nyertes hallgatónak?

A kiutazás előtt:

  • A külföldi egyetemre történő jelentkezéshez szükség lehet angol nyelvű indexkivonatra (az ún. Transcript-re), melyet érdemes időben előkészíteni (intézni a karokon lehet).
  • A külföldi egyetem saját jelentkezési határidejének figyelembe vételével a jelentkezés, szállásjelentkezés és tárgyfelvétel intézése (intézményenként eltérő).
  • A külföldi egyetem fogadólevelének, ill. információs csomagjának megszerzése (intézményenként eltérő).
  • Útlevél és más dokumentumok (pl. vízum) beszerzése, rendezése (további információ a konzulátusok honlapján). Az ún.  Learning Agreement megkötése (amit csak az illetékes karon szükséges aláíratni). A Learning Agreementet a hallgató viszi magával kiutazásakor.
  • Megfelelő (a részképzési időszak teljes időtartamára szóló és az adott országban érvényes) biztosítás - minimum az európai egészségbiztosítási kártya - beszerzése (egyeztetve a fogadóintézménnyel).

A kiutazás alatt:

  • A Learning Agreementet alá kell íratni a partneregyetem koordinátorával, és vissza kell küldeni (faxon vagy szkennelve) a kari koordinátornak, lehetőleg a kiérkezéstől számított két héten belül. A változásokat (melyeket a kari koordinátorokkal előzőleg e-mailben jóváhagyatnak) a LA második, ún. "changes" oldalára kérjük feltüntetni, amit a kinti koordinátorok aláírása után a kinti tanév megkezdését követő két héten belül vissza kell küldeni a kari koordinátornak (faxon vagy szkennelve) és alá kell vele íratni.
  • A hallgató köteles a fogadó egyetemen az órákat látogatni, és a felvett tantárgyak mindegyikéből levizsgázni.

A kiutazás után:

  • A teljesített tárgyakról igazolást (Transcript-et) kell bemutatni, illetve a tárgyakat a karokon el kell fogadtatni, és a Neptunba be kell vezettetni.
  • Összefoglaló élménybeszámolót kell készíteni magyarul 3-5 oldal terjedelemben. A beszámoló tartalmazza a külföldi tanulmányi idő leírását, különös tekintettel a tanulmányi, gyakorlati (szállás stb.), kulturális, nyelvi, szociális és személyes tapasztalatokra. A tartalmi beszámolót elektronikusan (e-mailben) kérjük leadni a kari nemzetközi koordinátornak. Kérjük, hogy 1-2 kint készített fényképpel is gazdagítsák a beszámolót!

Utolsó frissítés: 2018.11.30.