Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24
26 27 28 29 30 31  

Felvételi követelmények

Kommunikáció- és médiatudomány MA

Flash is required!

Hallgatóink mondták

„Sok döntést hozunk életünk során, de az egyik legfontosabb a megfelelő egyetem és szak kiválasztása, hiszen itt alakítjuk ki szakmai és közösségi lehetőségeinket. Életem egyik legjobb döntése az volt, hogy a Corvinus kom-média szakát választottam, mert amellett, hogy nemzetközileg elismert, magas szinten folyó oktatást nyújt, nem vesznek el az egyéniségek, sőt számos lehetőséget kínál, amelyek segíthetik a fejlődésüket. Az egyetemen kialakuló közösség nem csak egy közösség, aminek egy tagja vagy, hanem egy életérzés, amelyet ha megtapasztalsz, szívesen emlegeted majd a jövőben: én a Corvinus Egyetem KOMMÉDIA szakára jártam.” (Fodor Veronika)

„Miért szeretek a Corvinus Kommunikáció és média mesterszakára járni? Mert számomra ez egy életérzést jelent. Ha az órák előtt bemegyek a terembe, tudom, hogy a helyemen vagyok.  Szakmai fejlődés, önálló gondolatok kifejtése, kiváló oktatók, interaktív feladatok, inspiráló közösség, remek hangulat. Ezek mind csak kis szeletei annak az egésznek, amik olyan pozitív élményeket jelentenek számomra, amiket nem hiszem, hogy máshol megtalálnék.”  (Dobos Lilla)

„’Kommédia’, hogy a média legyen végre Újmédia! Ennek a missziónak az a lényege, hogy a kissé hanyatló és sokszor unalmas klasszikus médiát meg kell változtatni, amelyhez a mi évfolyamunkra, a mi fiatal gondolkodásunkra és újító ötleteinkre is szükség van.” (Stumpf Beáta)

„A Corvinusra felvételt nyerni nem más, mint egy rangos egyetemre bekerülni és egy külön világba belecsöppenni. Szórakozva tanulni és tanulva szórakozni: ez a közgáz-aura. Ahol a ’Kommédia’ nemcsak egy szak, hanem egy életérzés és egy összetartó közösség is egyben, amelyben lehetőségünk van szakmai betekintést nyerni a kommunikáció és a média színtereibe és intézményeibe, együtt fejlődni, szórakozni, valamint egy izgalmas út során közösen felnőni a szakmához.” (Biacsics Boglárka)

„Kommunikálnak, tehát vagyunk. Ezzel a mondattal tudnám leginkább jellemezni a szakunkat, hiszen ezen az egyetemen éreztem eddig leginkább, hogy diákközpontú az oktatás, az ügyintézés. Továbbá ez a mondat a szakra járó diákok harci kiáltása is lehetne, hiszen az egész világ kommunikál, és ezért képeznek minket, kommunikátorokat. Eddigi egyik legjobb döntésemnek tartom, hogy a Corvinusra jelentkeztem, mert az oktatás színvonala mellett az egész egyetem az atmoszférája európai, modern és tanulóközpontú.” (Szabó Szandra)

„Corvinus, mert megérdemlem :) Egy évvel ezelőtt még álmodni se mertem volna, hogy egyszer majd a Corvinus Egyetem hallgatójának fogom magam vallani. Korábban nagyon sok ismerősöm mesélt már nekem erről az intézményről és szinte kivétel nélkül csupa pozitív dolgot említettek. Most, hogy már ennek a közösségnek a tagja vagyok, csak megerősíteni tudom őket. Színvonalas oktatás, jó hangulat – itt igazán önmagára tud találni az egyén. A kommunikáció- és médiatudomány szakról vagy jót, vagy rosszat. :) Mivel rosszat nem tudok, jó pedig annyi van, hogy sorolhatnám egész nap, ezért csak annyit: itt a helyed!” (Karaszek Nóra)

„A kommunikáció és médiatudomány mesterképzés olyan magas szintű képzést nyújt, amely lehetővé teszi a diákjainak, hogy kellően elmélyíthessék mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat. Célja az olyan kiváló szakemberek képzése, akik megfelelő háttértudással és magabiztossággal könnyedén érvényesülni tudnak a szakmában. Mindehhez az iskola és a tanárok többéves rutinja nyújt segítséget.” (Uti Boglárka)

„Már jelentkezésemkor tisztában voltam azzal, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem egy magas színvonalú intézmény. Az a diák, aki külföldön készül tanulmányai folytatására, nagyobb eséllyel indul egy nemzetközileg elismert diplomával. Az egyetem központi elhelyezkedése és könnyű megközelíthetősége már csak hab a tortán. A diákoknak nagy teret adnak; megadják az esélyt, hogy kifejezzük saját gondolatainkat, megosszuk ötleteinket. Számomra ez a fajta nyitottság garancia arra, hogy a munka világába csöppenve is elboldoguljunk. Itt tanulva úgy érzem, hogy számos lehetőségem van, ami a lehető legjobb érzés egy diák számára. A nyelvoktatás magas színvonalú, rengeteg választható tárgy felvételére van lehetőségünk. A kommunikációnak nem csak az alapjait tanítják, hanem a mélyebb tudást eredményező tudományos részt is. A nehezen értelmezhető anyagokat jól el tudják magyarázni. Az előzetesen megtanult tananyagot más tárgyakhoz is fel lehet használni, könnyen „összeáll a kép”. Az olyan gyakorlati tárgyak, mint pl. a Beszédtechnika tartós fejlődésre adnak lehetőséget.” (Ritecz Márta)

„Az érettségi előtt egy évig Kaliforniában tanultam, majd a budapesti Károlyi Mihály magyar-spanyol tannyelvű gimnáziumban érettségiztem, ezért nyilvánvaló volt számomra, hogy mindenképpen egy olyan pályát szeretnék választani, ahol nemcsak a nyelvek iránti szeretetemet kamatoztathatom, hanem fejleszthetem kommunikációs képességeimet is. Mivel diplomata szeretnék lenni, úgy gondoltam, hogy ehhez a pályához elengedhetetlen egy magas szintű kommunikációs készség elsajátítása, valamint a médiatudományokban való jártasság megszerzése. Mivel szüleim és nagyapám is a Corvinus egyetem jogelődjénél szereztek diplomát (és szorongatták a Marx szobor ujját egy-egy húzós vizsga előtt :)) egyértelmű volt számomra, hogy én is az általuk mindig büszkén emlegetett intézményt választom továbbtanulásom céljául. A kommunikációs tréning volt számomra az egyik legemlékezetesebb kurzus. Hihetetlen, hogy az embernek pár óra leforgása alatt milyen gyorsan javulnak a kommunikációs képességei, és mindez úgy, hogy közben jól érezzük magunkat – ez számomra egy életre szóló élményt nyújtott. Oktatóink mindig a legújabb ismeretek segítségével igyekeznek a tárgyakat színesíteni. A szak vezetésének fontos, hogy a tanórákon kívül a szünetekben is állandóan kommunikáljanak velünk, így lehetőséget adnak nekünk az időközben esetlegesen felmerült kérdések gyors es hatékony tisztázására. Úgy érzem már eddig is sok ismerettel gazdagodtam, pedig hol van még az a diploma? Nekem a Corvinus egy státusz-szimbólum, önbizalmat ad. Egyszerűen szeretek idejárni, mivel már az első évfolyamon összekovácsoltak minket és ezért a közösség nagyon jó. Az oktatók igazságosak, és soha sem az érdekli őket, amit a diák nem tud, hanem arra törekszenek, hogy a lehető legjobbat hozzák ki belőlünk, s hogy a saját tudásukat, ha erőfeszítésekkel is, de a fejünkbe verjék. :)” (Bodnár Anita)

 „A mai világban egyre fontosabb szerepet kap az intézmény, ahonnan diplomát szerez valaki. Noha a Ba/Bsc elméletileg egyenrangú egy egyetem és egy főiskola között, a tantárgyaknak és a tananyagoknak követniük kell az aktuális helyzetet, hogy a szakokról kikerülő fiatal diplomások azonnal be tudjanak lépni a munkakörbe és hasznos tagjai legyenek a különböző szervezeteknek. Úgy érzem, a Corvinuson megtalálhatom ezt, sőt a legjobb és legelismertebb tanárok és professzorok adhatják át tudásukat. A Corvinus nagyon elismert és dicséretre méltó múlttal rendelkezik, a jövő elvárásaival szemben is kiválóan megállja a helyét. Mindezek mellett a hallgatók is nagyon segítőkészek, barátságosak, a tantermek nagyon jól felszereltek és a Financial Times szerint 2009-ben a világon a 6. legjobb gazdasági egyetem volt. A Corvinus kommunikációs képzésén a kommunikációtudomány egyik legmeghatározóbb személye tanít (Horányi Özséb), így a tanulók biztosak lehetnek abban, hogy a legjobb és legújabb elméleteket sajátítják el. Nagyon sok tárgy a médiatudomány és a kommunikáció eddig ismert határait feszegeti, ugyanakkor sok más tárgy segítségével a hallgatók egy szélesebb látókörhöz jutnak.” (Bakó Hunor)

A Corvinusra járni egyet jelent a hagyomány, a presztízs és a profizmus által nyújtotta érzés részesének lenni. De valójában az Egyetem és Kommunikáció és médiatudomány szak még ennél is többet ad Hallgatóinak: szellemi és szakmai kiteljesedést, lehetőséget az önmegvalósításra, támogatást, barátokat. Itt a tanárok névről ismerik a diákokat és a diákok is egymást, köztük valódi emberi kapcsolatok szövődnek. Ha a tanulás mellett a hangulat és a közösség is fontos számodra, akkor itt a helyed! Sosem választhattam volna jobban! (Szabó Vivien)

A Corvinus Egyetemmel kapcsolatban elsőként egy gyakran felcsendülő mondat jutott eszembe: „Ide a diákok krémje jár!” Valóban ez az a hely, ahol a legjobbak között lehetsz, és ahol magadat is szárnyalni érezheted. Ez az egyetem privilégium, melyért harcolni kell. Viszont amit itt kapsz, minden küzdelmedet feledteti. A kommunikáció és médiatudomány szak manapság igen divatossá vált, és több helyen hallgatható, de sehol máshol nem mondható el róla az itt meglévő szintű szakmaiság, kifogástalan társaság. A tanárokra egytől egyig felnézel, mégsem tűnnek „elérhetetlennek”. Ha gondod van, itt tényleg nem csak a formalitás okán kínálják fel segítségüket, tenni akarnak érted. Értékes, életre szóló barátságok szövődnek, hiszen itt nem tudsz melléfogni, tényleg a „krémbe” csöppentél. Ide járni életérzés, amit átadni nem, csak érezni lehet (Lassu Lucia)

"Mint minden normális ember, én is a Roxfort Varázsló –és Boszorkányképzőbe akartam járni. De mivel mugli szülők gyereke vagyok, plusz pontok híján lehetetlen volt bejutnom oda. Be kellett érnem a második legjobbal, így lettem Corvinusos.
Nem dombtetőn ücsörgő kastélyban tartják az órákat, hanem impozáns, igényes és tágas folyóparti épületekben. Mondjuk nem varázslók a tanáraim, helyette az ország legjobb oktatói közül tudok csak válogatni. Sajnos így nem lehetek auror meg mágiaügyi miniszter sem, cserébe legalább a Corvinuson megszerzett tudással és diplomával lehetek bárki más és elérhetek bármi mást. Azt mondták, a kommunikációtudomány szakértőjeként majd kiismerem magam az engem érő üzenetek erdejében, és ezt előnyömre fordíthatom a munkám során. Ráadásul másoknak is segíthetek eligazodni, ha úgy adódik. Valószínűleg ezért leszek értékes a munkaerőpiacon.
Azt javaslom, hogy mindenképp a Roxfortra jelentkezzetek, de másodiknak mindenképp a Corvinust jelöljétek be!"  (Budinszki Gábor)

"Szakmaiság, közösség, szórakozás, színvonalas környezet, kiváló szaktekintélyek. És mindez egy helyen és ráadásul egy egyetemen. Az egyik legjobb döntés volt, hogy erre a szakra jelentkeztem." (Simon Flóra)

„Miért jó a Corvinuson Kommunikáció- és médiatudomány szakosnak lenni?
Sokszínűség. Talán ezzel a szóval tudnám leginkább jellemezni a szakomat. A 3 év alatt olyan sok mindennel ismerkedhettem meg, ami aligha adatik meg más képzésre járó hallgatók számára. Belekóstoltunk mindenféle tudományterületbe, s így nagy rálátásunk nyílt a világra, szélesítettük általános műveltségünket. Egy másik óriási előny, mely nem csak a szak, de a Corvinus pozitívuma is, hogy bármikor, bármilyen témában bátran és nyíltan kifejezhettem véleményemet, reflektálhattam a tanárok álláspontjára és gondolataira. Kérdezhettem az adott szakterület jeles képviselőitől, akik készséggel álltak rendelkezésemre, s akik meghallgatták saját ötleteimet, észrevételeimet.
Úgy gondolom, jól választottam, mikor erre az egyetemre és szakra jelentkeztem.”
(Schmiedt Fáta - http://www.bcehok.hu/schmiedt_fata)

Azért választottam a Corvinus kommunikáció és médiatudomány szakát, mert itt élőben hallgathatom azokat a tanárokat, akiket más intézmények hasonló szakjain a diákok csak könyveikből ismerhetnek.Az egyetemi kurzusok átfogóak, sok tudományterületet érintenek, így biztos mindenki talál olyat, ami különösen érdekli, és ami a későbbiekben tudásának még célirányosabb fejlesztésére ösztönzi. Más egyetemi szakoktól eltérően a kommunikáció és médiatudomány szak nem szorítja be a diákokat egyetlen szakterület keretei közé, hanem széleskörű tudásanyagot ad. (Tóth Aliz)

Középiskolás koromban vettem észre, hogy több dolog is kiemelkedő módon érdekel, ezek között szerepelt a kommunikáció is. Azért választottam ezt a szakot, mivel úgy éreztem, hogy az itt töltött idő alatt egy olyan átfogó tudást szerezhetek, ami remek alapot biztosít a további szakosodott fejlődésre  Az itt tanulásom alatt szakmai segítséget kaptam a saját kutatásaimhoz, illetve képességeim teljeskörű fejlesztésére (Rétvári Márton)

Elsősorban az újságírás iránti szenvedélyem ösztönzött arra, hogy a kommunikáció és médiatudomány területét válasszam. Olyan munkakörben szerettem volna kiteljesedni, melyben kreativitásra és lendületre van szükség, mely teret ad az önkifejezésnek, hivatás.
A Budapesti Corvinus Egyetem rengeteg lehetőséget nyújtott arra, hogy bepillantást nyerhessek jövendőbeli szakmám különböző ágazataiba, rájöttem, mennyire sokrétű ez a világ, számos irányba elindulhatok. Megismerkedtem a szervezeti kommunikációval, rendezvényszervezéssel, közönségkapcsolatok irányításával, retorikával és beszédtechnikával, az online és a nyomtatott sajtó rejtelmeivel. Úgy gondolom, ha nyitott szemmel jár az ember, a jól megalapozott és szaktekintélyektől kapott elméleti tudást itt gyakorlati tapasztalattal is kiegészítheti, így egy percig sem fordult meg a fejemben, hogy nem a lehető legjobb döntést hoztam. (Glóger Anna)

"A Corvinus Egyetem olyan kapukat nyit meg a diákjai előtt, amelyekkel sehol máshol nem találkozhatnak a hallgatók. Az egyetemnek hála rengeteg embert ismerhettem meg."  (Csalár Bence)

"A Corvinus neve nagyszerű lehetőségeket biztosít a továbblépéshez, valamint az elmelet-hangsúlyos tananyag biztosítja a széleskörű látásmódot." (Pertich Máté)

„Lehetőség, lehetőség, lehetőség. Számomra ez az egyetem. És az önállóság felfedezésének színtere. Csodákat nem érdemes várni egyik intézménytől sem… ha Te nem állsz készen arra, hogy nyitottan és tettrekészen lépj be a kapuján. A Corvinus megtanított arra, hogy kézbentartsak, utánajárjak, elintézzek, rendszerezzek, ötleteljek, elhatározzak – és, ami a legfontosabb: megvalósítsak. Épp egy lépéssel adott többet, mint ameddig nélküle juthatnék, és nekem – a sikeres érettségi és a „boldogulj önállóan és érvényesülj a Nagybetűsben” távolság áthidalásához pont erre volt szükségem. Szakmailag, emberileg, önismereti szempontból hatalmas fejlődési lehetőséget nyújt, és teret ad arra, hogy bármilyen célokkal jössz ide, bármilyen nagyot álmodsz, ki tudj hozni az itt töltött éveidből annyit, amennyit kitűztél magad elé." (Lakos Boglárka)

Amikor felvételiztem a Corvinus Kommunikáció és Média szak mesterképzésére az intézményről és a szakról alkotott véleményemet csak az az édes, színes máz határozta meg, amelyet minden külső szemlélő lát. Tudtam, hogy meg kell feleljek az olyan közhelyek elvárásainak, mint az ország egyik legjobb egyetemére és legjobb kommunikáció és médiatudomány képzésében való részvételre vállalkozom. Ahogy telt az idő a kezdeti érzelmet egy lényegesen tartalmasabb, ám nem kevésbé élvezetes élményvilág váltotta fel. A szakmai fejlődés és a kritikusi szemlélet kibontakozása mellett, már az első félévben rendkívül sok lehetőséget kaptam, az intézmény keretein belül és azon kívül is, különböző  szakmai munkákban való részvételre. (Doricsák Orsolya)

 

Utolsó frissítés: 2019.04.17.