Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30 31  

Ellátásilánc-menedzsment mesterszak

Tisztelt Érdeklődő!

A logisztika és ellátásilánc-menedzsment azon kevés üzleti mesterszakok egyike, amely nem rendelkezik önálló alapszakkal. A mesterszakunkon tanult tárgyak egy része az általános üzleti és menedzsment ismeretekre fókuszál. Ezen ismeretek mellett jelennek meg a logisztikai szaktárgyak.

Mesterszakunk alapvető célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik átlátva az integrált vállalati logisztikai menedzsment összefüggéseit képesek a vállalati logisztikai rendszer és a vállalatokat átfogó ellátási láncok irányítására. A szükséges elméleti tudás birtokában, illetve a modern gyakorlati megoldások ismeretében e szakemberek képesek a vállalaton belüli, illetve a vállalatok közötti logisztikai folyamatok tervezésére, elemzésére és fejlesztésére, illetve azok hatékony vezetésére.

Hallgatóink 6-8 logisztikai szakterületen szerezhetnek elmélyült ismereteket. Kiemelten tárgyaljuk a beszerzést, a közbeszerzést, a termelés- és szolgáltatásmenedzsmentet, az ellátásilánc-menedzsmentet, a logisztikai szolgáltatásokat, a logisztikai modelleket, a lean menedzsmentet, a makrologisztikát, a disztribúciót, a logisztika informatikai kérdéseit és a logisztikai teljesítménymenedzsmentet. Ezekről a témákról kiváló - és tömör - áttekintést ad Az értékteremtés folyamatai c. könyvünk. A reálfolyamatok stratégiai kérdéseit tárgyaló munka szakkönyvként és tankönyvként egyaránt hasznos.

Az egyetemen végzett munka és hallgatóink teljesítményének elismerésének jele, hogy több mesterprogramunk is folyamatosan szerepel az Eduniversal Master Ranking globális TOP100-as listáján. Ellátásilánc (korábban Logisztikai) menedzsment mesterszakunk a Supply Chain and Logistics kategóriában az utóbbi években szintén bekerült a globális TOP100-ba, a régióban a Bécsi Egyetem képzése mellett egyedüliként.

A továbbiakban a Tanszékünk által gondozott Ellátásilánc-menedzsment mesterszakkal kapcsolatos információkat olvashat. Ha bármilyen kérdése van képzésünkkel kapcsolatban, forduljon bizalommal Demeter Krisztinához (a mesterszak szakfelelőse), Nagy Judithoz vagy Matyusz Zsolthoz (a mesterszak szakkoordinátorai).

Az Ellátásilánc-menedzsment mesterszakon elsajátított ismeretköröket és fejlesztett szakmai és egyéni képességeket. Ezen kívül az érdeklődők megtekinthetik a mesterszakkal kapcsolatos tájékoztató előadásunk anyagát.

Tárgyaink rövid ismertetése az alábbi linkeken található:

A mesterszak struktúráját, tartalmi felépítését itt érhetik el. Szíves figyelmükbe ajánljuk a mesterszak mintatantervét is.

Amennyiben hozzánk készül, akkor tekintse át a mesterszak általános felvételi eljárását. Mesterszakunk szóbeli felvételijére szükséges hoznia életrajzot és motivációs levelet. A motivációs beszélgetésen szakmai kérdések is előkerülnek, a felkészülésben az alábbi tételsorra tud támaszkodni.

Hallgatóink végzésük után az egyetemen szerzett üzleti tudással és logisztikai szakismerettel az iparágak széles körében és változatos pozíciókban képesek helytállni. Egykori hallgatóink által betöltött pozíciókból rövid válogatást itt olvashat.

Programunk gyakorlatorientáltságának jele, hogy a vendégelőadók, a projektmunkák és a vállalatlátogatások is a képzés szerves részét adják. Néhány példa az elmúlt időszakból:

 

Vendégelőadó

Projektmunka/vállalati esetek

Vállalatlátogatások

Bácsi János, logisztikai vezető, Zwack Unicum
Báthory Zsuzsanna, projektkoordinátor, Robert Bosch Elektronika
Becske Ödön, logisztikai központvezető, CO-OP Hungary
Csorba László, beszerzési menedzser, Metro Kereskedelmi Kft.
Edwin Kotter, lean tanácsadó, Leonárdo Group
Fábián Zoltán, 
kereskedelmi igazgató, MCC 
Juhász Ildikó, black belt, IBM
Karmazin György, ügyvezető, BI-KA Logisztika
Kiss Péter, MLBKT elnök
Némon Zoltán, LEF
Ősz Gábor, folyamatfejlesztő, Citibank
Szalma Botond, ügyvezető, Plimsoll Kft.
Pálffy Levente, ellátási lánc igazgató, Nestlé Hungária
Pósfai Gábor, ügyvezető, Decathlon
Pusztai László, raktározási és szállítási vezető, Unilever
Sávos András, logisztikai vezető, Knorr-Bremse
Skopp Stephan, ügyvezető, Nagel Hungária
Szigeti Noémi, folyamatfejlesztés, Vodafone SSC
Tóbiás Zoltán, MCC
Ujszászi Ferenc, üzletfejlesztési igazgató, DHL Supply Chain Magyarország
Egri Zsófia, HR szakember, E.ON

EKOL Kft (folyamatok fejlesztése)
Avis Budget BSC (folyamatfejlesztés)
BI-KA Logisztika (3PL integráció)
Decathlon (folyamatmenedzsment)
Grundfos (kompetenciafejlesztés workshop, termelési stratégia és lean menedzsment)
Nagel Hungária Kft. (kiszervezés)

Audi
Avis Budget BSC
Bertrans
BILK
Decathlon
Denso
Grundfos
Hilti
MÁV Gépészet Zrt. Járműjavítója
Hungaropharma
MCC
Metro
National Instruments
Renault (regionális disztribúciós központ)
VTArtrans

Figyelmükbe ajánljuk az 
MLBKT Ifjúsági tagozatának programjait.

Mesterszakunknál elfogadott alapozó képzéseket, azok jellemzőit.

A Logisztikai menedzsment mesterszak oktatási előzményének rövid történetét a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Üdvözlettel, 

A Logisztikai menedzsment mesterszak oktatói

a mesterszak szakfelelőse: Demeter Krisztina (krisztina.demeter@uni-corvinus.hu)

a mesterszak szakkoordinátorai: Nagy Judit (judit.nagy@uni-corvinus.hu) és Matyusz Zsolt (zsolt.matyusz@uni-corvinus.hu) 

 

 

Utolsó frissítés: 2019.07.04.