Február - 2021
H K S C P S V
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 26 27 28

Budapesti Corvinus Egyetem Egyetemi Könyvtár

A Budapesti Corvinus Egyetem tudományos szakkönyvtárának fő feladata az egyetemen folyó oktatás, kutatás, egyéni illetve csoportos tanulás támogatása. Egyetemi Könyvtár nyilvános könyvtár, a közgazdaság- és üzleti tudományok legnagyobb hazai szakkönyvtára, de gyűjtőköre kiterjed az egyetemen oktatott valamennyi diszciplína és képzési szint ellátására. A több mint 400 000 kötetre kiterjedő nyomtatott állomány a korszerű szakirodalom mellett magában foglalja a könyvtár értékes és ritka művekből álló történeti gyűjteményét is.

A könyvtár az elektronikus források és szolgáltatások egyre szélesebb körét kínálja, a nagy nemzetközi szolgáltatók és kiadók adatbázisai a több mint 10000 elektronikus folyóirat cikkanyaga mellett speciális szakterületi, gazdasági, üzleti információt, adatokat, idősorokat és elektronikus könyveket tartalmaznak. Az elektronikus források között található az oktatók kutatási eredményeit reprezentáló Corvinus Kutatások, a Ph. D. értekezések és a Szakdolgozatok/TDK dolgozatok archívuma.

A kölcsönzés, számítógép használat, másolatkészítés, nyomtatás mellett a könyvtár további szolgáltatásokat kínál: szaktájékoztatás, könyvtárközi kölcsönzés. Az egyetem hallgatói ún. konzultációs szobákat foglalhatnak le csoportos tanulás, feladatmegoldás céljára. Képzett könyvtáros szakemberek tartanak általános és speciális tréningeket a könyvtárhasználat, az információs írástudás elsajátítására, nyújtanak kutatási segítséget a tanulmányok különböző szintjein és szakterületein. Egyetemi hallgatók és beiratkozott olvasók vehetik igénybe a "Foglaljon könyvtárost" szolgáltatást, amely személyre szabott konzultációt kínál szakirodalom gyűjtésben, és a kutatómunkához kapcsolódó egyéb tevékenységekben.

A 2007-ben átadott modern könyvtárban 4 olvasóterem és 2 számítógépterem mellett Oktatóterem és 5 konzultációs szoba áll kényelmes nyitva tartással az olvasók rendelkezésére. A Történeti Kutatókönyvtár a muzeális gyűjteményt őrzi és szolgáltatja.

Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár honlapja

Utolsó frissítés: 2018.11.30.