Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Idegen nyelvű képzéseink

Alapképzés

BSc in Applied Economics

Mesterprogramok

MSc in Public Policy and Management

MSc in Economic Analysis

MSc in Health Policy, Planning and Financing

Rövid programok

European Master's in Public Administration (EMPA) program

A program céljai és célcsoportja

Azok a fiatalok, akik nemzetközi környzetben is  tapasztalatot szereztek, értékes szakemberekké válhatnak a közszektor intézményeiben is. Ennek a megfontolásnak a nyomán született meg az EMPA program. A program célja, hogy elősegítse a részt vevő partneregyetemek képzéseinek nemzetköziesítését. Ennek érdekében a programot működtető intézmények közös kereteket hoztak létre azért, hogy általánosan elfogadott tanterveket, követelményeket, értékelési rendszereket állítsanak fel. Ennek eredménye egy magas színvonalat képviselő és jól szervezett diákcsere program, az EMPA.

Az EMPA hálózat és az EMPA program

Az EMPA egy egyszemeszteres nemzetközi csereprogram, amelyben Magyarországról egyedüli partnerként a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszéke vesz részt. Az EMPA hálózatban összesen 13 intézmény vesz részt, a közigazgatás, közpolitika és közmenedzsment területéről. Szinte valamennyi partner rendelkezik a European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) akkreditációjával is. Az EMPA programban a Corvinus nem csak küld hallgatókat, de fogad is hallgatókat a partneregyetemekről.

A Corvinuson kívül az alábbi neves európai egyetemek vesznek részt az EMPA hálózatban.

Ahhoz, hogy egy hallgató részt vehessen az EMPA programban, be kell iratkoznia a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdálkodás és közpolitika mesterszakára és jelentkeznie kell az EMPA csereprogramba. A jelentkezők tanulmányi előmenetelük és nyelvtudásuk alapján tölthetnek el egy félévet a partneregyetemek valamelyikén. A fogadó intézményben az oktatási nyelv jellemzően angol, kivéve Speyert, ahol németül és Párizst, ahol franciául folyik az oktatás. A cserefélév sikeres elvégzése esetén, a diploma megszerzését követően a hallgató kézhez kapja EMPA oklevelét is, amelyet a partneregyetemek közösen írnak alá. Amennyiben a hallgató angol nyelven írja szakdolgozatát úgy részt vehet az EMPA hálózat által alapított Frank Delmartino Thesis Award megszerzéséért kiírt pályázaton is.

Az EMPA hálózatról további információ itt érhető el: www.empa-network.eu  

A programról szóló tájékoztató elérhető itt.

A programban korábban részt vet hallgatók tapasztalatairól itt lehet olvasni.

 

Kettős diploma programok

 

A Közgazdaságtudományi Kar egyik stratégiai célja az ún. kettős diplomák kialakítása, szélesítve ezzel a hallgatók lehetőségeit, de egyben célirányosabbá is téve a mobilitást. A kettős diplomák kialakítása egyben azt is lehetővé teszi, hogy a megszokottnál jóval szorosabb együttműködés alakuljon ki a programban résztvevő karok, tanszékek, illetve kollégák között. Ezek a tanulmányi programok erősítik a későbbi konzorciális együttműködések lehetőségét is.

A kettős diplomákat adó programok a karon már futó magyar és/vagy angol nyelvű, diplomát adó programokhoz kötötten szerveződnek. Cél, hogy minél elterjedtebbé váljon ez a forma és minél több program kapcsolódhasson be, megtalálva azt vagy azokat a partnereket, akikkel a szoros együttműködés és a programok azonossága (közelisége) kimutatható. Ezzel egyben a hallgatói mobilitásnak is egy újszerű, a korábbiaknál jóval célirányosabb eszközét kínálja a Kar

Az akadémiai és adminisztratív teendők ellátására minden esetben külön kari bizottság áll fel (elnök, tagok és titkár részvételével), akik egyfelől a szerződés (így különösen az ekvivalencia-vizsgálat) előkészítésével, majd pedig a tanulmányi és egyéb ügyek rendezésével foglalkoznak.

Utolsó frissítés: 2019.01.25.