Augusztus - 2020
H K S C P S V
  01 02
04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Nyílt nap

Nyílt nap a Közgazdaságtudományi Karon

Közgadásznak lenni az egyik legfontosabb pozíció, mert izgalmas, a világ fejlődéséhez és az emberek boldogulásához elengedhetetlen kérdésekre keresi a választ. Például, hogyan alakulnak majd az ingatlanárak, mennyibe fog kerülni egy korsó sör, érdemes-e felvásárolni a konkurenciát, növelheti-e a cég árbevételét ha csökkenti a terméke árát, miért fizetünk Norvégiában 5,14-szer annyit egy Big-Mac-ért, mint Magyarországon vagy éppen miért marad el a nők fizetése a férfiakétól.

A Közgazdaságtudományi Kar képzései nem válaszokat adnak, mert azokat neked kell kitalálnod! Azt viszont megmutatjuk, hol és hogyan keresd a kérdéseket, melyek azok a fogalmak, elméleti összefüggések és kvantitatív módszerek, amelyeket a válaszadás során használni tudsz.

 

Mert nagyjából ez a közgazdaságtan. Van egy (egy?!?, négymillió!!!) releváns gazdasági kérdésünk, amire mindenképpen válaszolni szeretnénk, vagy egy kiterjedt eszközrendszerünk, amely segítségével fontos információkat facsarunk ki adatokból, s ezek felhasználásával válaszolunk a feltett kérdésre.

A közgazdaságtan IZGALMAS és HASZNOS. E két tulajdonságát próbáljuk majd nagyon röviden bemutatni a 2019. december 16-án 10 órától rendezett nyílt napunkon.

Nem hagyományos nyílt napot szervezünk. Miközben potenciális csoporttársaiddal sétálgatsz az egyetem különböző épületei és létesítményei között, csoportvezetődtől informálisan érdeklődhetsz, hogy újra ezt a Kart választaná-e, ha megtehetné, s mi az, ami nagyon jó az adott szakban. A mini-előadásokon (mini-mikro vagy mini-makro óra, nemzetközi, hallgatói élet, ösztöndíj lehetőségek) megtudhatod, hányfajta nyelv közül választhatsz, hány külföldi egyetemmel van kapcsolata a Karnak, hogy juthatsz az Alkalmazott közgazdaságtan szakon szerzett diplomával együtt Bamberg-i diplomához, hány számítógépe van az egyetemnek, milyen programokat használnak a Kar hallgatói napi rendszerességgel, s miért érdemes részt venni a diákszervezetek munkájában.

Nézz be hozzánk!!

Tetszik-e a környezet, ahol tanulni fogok? Kényelmes a szemináriumi terem széke? Látom majd a táblát? Lenyűgöző az előadóterem? Barátságos a könyvtár? Megtalálom a büfét? El tudok jutni az egyik épületből a másikba 20 perc alatt?

Ilyen és hasonló jellegű kérdésekre kaphatsz választ, ha „benézel” a nyílt nap sorozatunkra.

Tudj meg minél többet az egyetemi életről és jelentkezz be bármelyik pénteki napra ITT!

Utolsó frissítés: 2019.11.06.