Február - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

CEEPUS program

Általános tudnivalók:

 • A CEEPUS programról részletesebben a Tempus Közalapítvány honlapján olvashat.
 • A jelentkezés feltételei mellett kérjük, hogy az egyes intézményeknél található speciális tudnivalókat is olvassák el.
 • A programra csak CEEPUS országok állampolgárai jelentkezhetnek.
  Nem CEEPUS országbeli állampolgársággal rendelkező pályázók az alábbi feltételek mellet, az ún. "Equal Status" dokumentumok birtokában jogosultak a CEEPUS pályázatokban való részvételre:
  - tartózkodási engedéllyel rendelkező európai és harmadik országbeli állampolgárok;
  - menekültek, hontalanok, kettős állampolgársággal rendelkező személyek.
 • A pályázó saját állampolgárságával megegyező országba nem utazhat CEEPUS támogatással.
 • Ösztöndíj: a BCE a CEEPUS-program keretében pályázatot adott be támogatásra, ennek eredménye május-júniusban válik ismertté (a CEEPUS helyekre tehát feltételesen történik a pályázás). Általában 4 x 4 hónap / fő hallgatói ösztöndíjat kapunk a teljes hálózatot tekintve.
 • Az ösztöndíjat a fogadó intézmény országa fizeti, mely a CEEPUS központi honlapján az adott ország zászlaja alatt tekinthető meg.
 • Freemover státuszban olyan intézménybe lehet jelentkezni, ahová nincs hálózati kapcsolat. Ebben az esetben a pályázatot közvetlenül a nemzeti CEEPUS Irodába (a Tempus Közalapítványhoz) kell beadni általában minden év november végéig.
 • Figyelem!!! A Freemover státuszban kiutazó hallgatóra IS vonatkozik az egyetemi részképzési és a CEEPUS program szabályzata. Ezek értelmében a hallgatónak aktív hallgatói jogviszonyban kell lennie a Corvinus Egyetemmel - mind a pályázat benyújtásakor, mind pedig a kint tartózkodás időszaka alatt -, meg kell kötnie a Learning Agreementet, félév végén be kell nyújtania a Nemzetközi és Innovációs Igazgatóságnak a Letter of Confirmation dokumentumot, illetve a Transcriptet, a partnerintézményben teljesített tárgyakat el kell fogadtatnia a Corvinus Egyetemen, illetve az intézményi CEEPUS beszámolóban szereplő adatokról köteles információt adni a Nemzetközi és Innovációs Igazgatóságnak. Azon hálózatban kiutazó vagy Freemover CEEPUS hallgató, aki az előbbi pontoknak nem tesz eleget ösztöndíja visszafizetésére kötelezhető!

További információ:

 • Kari nemzetközi koordinátorok
 • Szalai Gábor, Szakmai irányító, Intézményi CEEPUS Koordinátor
  Fővám tér 8., I. em. 165.
  Tel.: 06-1-482-5189
  Fogadóidő: előzetes egyeztetés alapján

Megpályázható helyek

 

 

Utolsó frissítés: 2020.01.23.