Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  
A tavalyinál is több kiváló hallgatót fogad a Budapesti Corvinus Egyetem| 2019.07.25.

Az általános felvételi eljárásban 3484 hallgatót vett fel szeptemberben induló magyar és angol nyelvű képzéseire a Budapesti Corvinus Egyetem, ami a tavalyi számhoz képest emelkedést mutat. A tavalyihoz képest több hallgató számára vált lehetővé az államilag támogatott oktatás. A bejutáshoz szükséges pontszámok magasak maradtak, az országosan 10 legnépszerűbb szakból 5 elérhető a Corvinuson.

Idén is a legkiemelkedőbb hallgatókat vette fel a Corvinus

A létszám mellett a felvettek pontszáma is büszkeségre ad okot: a teljes képzési kínálatra vetítve a nappali képzési rendszerű ösztöndíjjal támogatott alapszakokra 421 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 374 feletti az átlag. Hét képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460 pontot is meghaladja, míg további 12 képzésen 440 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás (magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol nyelven) szakokra vett fel hallgatókat az intézmény.

A felvett hallgatók száma

Az általános felvételi eljárásban kínált képzésekre összesen 20121 jelentkezés érkezett, ezekből 5813 volt első helyes. A felvételi eredmények alapján 3484 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetem 2019 szeptemberben induló képzésein angol és magyar nyelven. A felvettek közül 2507 fő alapképzésre, 914 fő mesterképzésre, 63-an pedig osztatlan képzésre iratkozhat be. Az új hallgatók közül ősszel 2835-en támogatottként (a tavalyinál közel háromszázzal többen), 649-en pedig önköltségesként (tavalyhoz képest kétszázharmincegy fővel kevesebben) kezdhetik meg tanulmányaikat. A Corvinus Egyetem három kara közül a legtöbb jelentkezőt a Gazdálkodástudományi Kar vette fel: 2449 főt. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar 738 fővel, míg a Közgazdaságtudományi Kar 297 fővel indíthatja el képzéseit 2019 őszétől.

Az Egyetem képzési kínálatának fontos pillére, hogy 2016 óta új képzési helyszín is elérhető a BCE képzési portfoliójában. A Székesfehérvári Campuson – amely országosan is az egyik legdinamikusabban fejlődő duális képzési bázis – indított szakokra a tavalyi létszámhoz képest is emelkedés van a felvett hallgatók számának tekintetében. A Székesfehérvári Campus fejlesztésének egyik nagy eredménye, hogy mind alap- mind mesterszakon bővült a paletta, így már négy alap és két mesterképzés indul el a Fejér-megyei székhelyen.

Nemzetközi egyetem

Az ország legjelentősebb társadalom- és gazdaságtudományi egyetemeként a Budapesti Corvinus Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy hallgatói közel 15%-ban külföldiek. A BCE képzési kínálatában 13 alapszakból 6, míg 22 mesterszakból 12 érhető el angol nyelven.

A Fudan Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem egyedülálló MBA kettős diploma programja

A Fudan – Corvinus Double Degree Pénzügy – MBA program a Budapesti Corvinus Egyetem legmagasabb szintű képzése, a jelentős érdeklődésnek és sikeres felvételi folyamatnak köszönhetően, 2019 februárjában 18 fő részvételével indult el először. A programot a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Alapítványok jelentős ösztöndíjjal támogatja.

Tekintettel a jelentős érdeklődésre, a programot 2019 szeptemberi kezdéssel ismételten elindítja a Corvinus, hasonló létszámmal és feltételekkel. Jelentkezésre pótfelvételi eljárás keretében is lehetőség nyílik augusztus első felében.

Idei „leg-ek”

Az országosan leginkább népszerű 10 szakból 5 érhető el a Budapesti Corvinus Egyetem képzési kínálatában: gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel, kereskedelem és marketing, gazdaságinformatika, turizmus-vendéglátás.

A legtöbb felvételiző idén is a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment alapszakján kezdheti meg 462 átlagpontszámmal a tanulmányait (500 fő). Szintén népszerű szak a pénzügy-számvitel (338 fő) és a gazdaságinformatika (347 fő).

A Közgazdaságtudományi Kar magyar nyelven meghirdetett alkalmazott közgazdaságtan szakjára idén 64%-kal több hallgatót vettek fel, mint 2018-ban. Az alkalmazott közgazdaságtan szak esetében így is az állami ösztöndíjhoz 400 pontra volt szükség a bejutáshoz.

A nemzetközi tanulmányok alapszak követelte idén is a legtöbb pontot a jelentkezőktől. Immár évek óta 450 pont feletti a bejutási küszöb, idén 456 pont kellett a sikeres felvételihez. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar képzéseinek népszerűségét az is mutatja, hogy az itt induló képzésekre alapszakon támogatott formában csak 443 pont feletti átlagponttal lehetett bekerülni.

A Székesfehérvári Campuson még van lehetőség pótfelvételire

A Corvinus lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők pótfelvételi keretében jelentkezzenek a székesfehérvári képzésekre. A Székesfehérvári Campus ugyanolyan magas színvonalú képzéseket kínál, mint a BCE Budapesti Campusa, azonban egyéb sajátosságai (elhelyezkedés, kollégium, duális képzés, kiemelkedő ösztöndíjak) különösen vonzóvá teszik a diákok számára.

A pótfelvételi iránt érdeklődők az Egyetem honlapján (uni-corvinus.hu/felveteli) és a felvi.hu-n tájékozódhatnak a pontos feltételekről és határidőkről!

Utolsó frissítés: 2018.11.30.