Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30 31  
A város történetének eddigi legnagyobb egyetemi fejlesztése a Corvinus Székesfehérvári Campusán | 2019.06.19.

Bejárást tartottak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus „B” épületében. Az EFOP 4.2.1 projekt keretében megvalósuló mintegy másfél milliárd forintos beruházás során a XXI. század kihívásainak megfelelő, de az egykori huszárlaktanya értékeit őrző épületben előadótermeket, laborokat és könyvtárat alakítottak ki.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztésére és tudásközpontjának kialakítására. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át, szem előtt tartva mind a kor, mind a környezetvédelmi és energiatakarékossági elvárásokat. Az általános oktatási célú tantermeken kívül egy 150 fős, két 80 fős előadótermet és konzultációs szobát alakítottak ki. Az EFOP 3.4.3 pályázati forrásból valósult meg a többcélú labor és a konferenciatermek is. A tetőtérben kapott helyet a campus könyvtára.

A bejárást követően dr. Pavlik Lívia kancellár felidézte, hogy 2018 márciusában tették le a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus „B” épületének alapkövét, majd rövid idő alatt egy gyönyörű épület született. „A szép műemléki épület alapján egy modern, a XXI. század elvárásainak megfelelő oktatási központot sikerült létrehozni. Szeptembertől a kollégáink és leendő diákjaink birtokba is vehetik majd az épületet. Jó az időzítés is, hiszen a másik épületet kinőttük, és egy újabb évfolyam várja már, hogy elkezdhesse a 2019/2020-as tanévet.” Mint mondta, az EFOP-programjaik is beértek abba a stádiumba, amikor a kutatások jutnak főszerephez, amelyekhez a most kialakított laborok nagyon jó hátteret biztosítanak majd. A beruházás a határidő és a költségvetés betartása tekintetében is példaértékű volt.

„Téglát, cementet, köveket láttunk, az előadótermekben éreztük a fa, a festék friss illatát.  Itt egy új campus épül, ahol a lényeg az a szellem, az a tudás lesz, amellyel megtöltjük az épületet.” - hangsúlyozta a Budapesti Corvinus Egyetem rektora. Dr. Lánczi András hozzátette, az idén megújuló egyetem átalakulása egy nemzeti vállalkozás. Ennek itt, Székesfehérváron ez az új épület egy jelentős eleme, köszönhetően a várossal való jó együttműködésnek, a gazdasági szereplőkkel közösen elindított duális képzéseknek.

„A város felsőoktatási történetét tekintve az egyik - ha nem a legnagyobb - fejlesztés, ami készül, és meghatározza Székesfehérvár következő évtizedeinek fejlődését is.” - emelte ki dr. Cser-Palkovics András pogármester. A bejárás során láthattuk, hogy milyen jól megfér, milyen jól kiegészíti egymást a régi és az új. A modern eszközökkel felszerelt épületben a hallgatónak, oktatónak, kutatónak egyaránt jó dolga lesz.” Ez a beruházás, a város és ez egyetem közötti együttműködés nagyon szép hitvallás arról, hogy a Corvinusnak itt, Székesfehérváron van jövője, és várjuk a hallgatókat, kutatókat.”

A polgármester hozzátette, az infrastrukturális részt, az épület környezetének parkosítását, a parkolók kiépítését az önkormányzat biztosítja, és elkezdődött a campushoz kapcsolódó sportcsarnok és kollégium építése is.

<xml></xml><xml></xml>

Utolsó frissítés: 2018.11.30.