Szeptember - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30  

A kollégiumi díj befizetése

Egyetemünkön 2008. január 23-án került bevezetésre a hallgatók által fizetendő díjaknak az ún. gyűjtőszámlán keresztül történő fizetése, ami a kollégiumi díjak esetében is jelentős változásokat hozott. A kolidíjak befizetése lényegesen egyszerűbbé, kényelmesebbé vált, a postai sorban állás és a csekkszelvények őrizgetése helyett egy átutalással és néhány kattintással a Neptunban már be is fizethető a kollégiumi díj, illetve a féléves internet díj.

Első lépésként a megfelelő összeget kell az egyetemi gyűjtőszámlára utalni, ennek paraméterei a következők:

Számla neve: Neptun Gyűjtőszámla
Számlaszáma: 10032000 – 00282857 – 01120008
Számlát vezető pénzintézet neve: Magyar Államkincstár

FONTOS, és az utalás sikerességéhez elengedhetetlen, hogy az utalásnál a közlemény rovatot megfelelően töltsük ki, ide az NK–<neptun kód><szóköz><befizető neve> szövegnek kell kerülnie. Ha ezt nem, vagy hibásan szerepelteti valaki, akkor a pénzét a rendszer hibával visszaküldi, abból a gyűjtőszámla egyenlegén nem jelenik meg semmi sem.

A sikeres utalás után kb. 2-3 munkanappal az átutalt összeg megjelenik a Neptunban a gyűjtőszámla egyenlegében, így abból lehetővé válik az általunk kiírt, befizetendő tételek „megfizetése”.

A hallgatói Neptunban a pénzügyek/befizetés menüben, a megfelelő félévet kiválasztva láthatóvá válnak az arra a félévre kiírt tételek. A már befizetett tételek státuszánál a „befizetve” megjegyzés látható.

Még esedékes tételek esetében a befizet oszlop alatti megfelelő négyzetet kell kiválasztani, majd a „befizetés” gombra kattintani. Az ezután feljövő képernyőn a gyűjtőszámlás fizetési módot kell választani, majd a „befizet” gombot megnyomni.

Ekkor – nem pedig a gyűjtőszámlára való utalással! – történik meg a kollégium díj megfizetése, a Kollégium csak ezt követően jut hozzá a fizetendő díjhoz. Ezzel egy időben a befizetések a befizető számára is azonnal láthatóak lesznek a Neptunban, az adott tétel státusza ugyanis már „befizetve” állapotra vált.

---

A kollégiumi díjak befizetési határideje változatlanul az aktuális hónap 15. napja. Emellett mindenki előtt nyitva áll azon lehetőség, hogy fizetési haladékot kérjen: ezt az Igazgatónőhöz, a határidő letelte előtt eljuttatott, írásbeli kérelmével teheti meg.

Mivel a rendszer a befizetéseket nap, óra, perc, másodperc pontossággal rögzíti, mindennemű késedelem egyértelműen dokumentálható. A határidő túllépése esetén a késők minden esetben szankciókra számíthatnak: belépőkártya letiltása, késedelmi díj, HTJSZ szerinti fizetési felszólítás.

Ezek elkerülése és a kollégiumi kiadások egy igen fontos forrását jelentő bevételek folyamatos biztosítása érdekében kérünk mindenkit, hogy pontosan fizesse a kollégiumi díjat, illetve pénzügyi nehézségei esetén inkább kérjen halasztást, minthogy a nemfizetéssel járó szankciókkal kelljen szembesülnie.

    Utolsó frissítés: 2018.11.30.