Október - 2021
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A karról

A kar Tudás, teljesítmény, versenyelőny az elhelyezkedésnél és az életben – ezt jelenti a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Kara.

Mit kínálunk?

Erős elméleti és aktuális gyakorlati oktatást, színvonalas szaknyelvi hátteret, használható képességeket. Ezt biztosítjuk alap- és mesterfokon, a szakirányú és a doktori képzésben. Célunk, hogy a nálunk tanuló diákok eligazodjanak a felgyorsult világban – itthon és külföldön –, valamint képesek legyenek alkalmazkodni, megfelelni a kihívásoknak.

Tanáraink tudatosan törekedtek és törekednek arra, hogy az egyetem közgazdasági hagyományai egyaránt megmaradjanak a társadalomtudományi képzés keretei között. Meggyőződésünk, hogy ez komoly versenyelőnyt jelent a nemzetközi kapcsolatok, a politikatudomány, a szociológia, a kommunikáció és a tanárképzés területén.

Folyamatosan frissítjük, a változásokhoz igazítjuk az oktatási programjainkat, módszereinket, tananyagainkat. Törekvésünk, hogy a különböző tudományos területeken zajló munkákat és azok eredményeit összehangoljuk, hogy diákjaink komplex tudást kaphassanak. Ezt segíti a szakmai nyelvoktatás is.
Az elmúlt években a karon nőtt az idegen nyelvű kurzusok száma, ennek köszönhetően egyre több külföldi hallgató tanul nálunk. Eltökélt szándékunk, hogy új oktatási programjaink egy részét idegen nyelven is meghirdessük. Ehhez pedig egyre több külföldről érkező tanárt hívunk meg. Célunk az is, hogy az oktatás minősége megfeleljen az európai követelményeknek, és nemzetközi rangsorban elismert intézményként vezető külföldi egyetemekkel folytassunk közös képzéseket, adjunk ki közös diplomát.

Az oktatás magas színvonalát és a tanárok eredményességét a karon folyó tudományos kutatómunkák fémjelzik. Ezeket fokozatosan építjük be a tananyagba, ami így folyamatosan frissül. Ezen a területen a továbblépéshez elengedhetetlen az alkalmazott társadalomtudományi kutatások erősítése és a jelenleginél is jobban kívánjuk kivenni a  részünket a nemzetközi kutatási projektekből. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az egyes intézetekben folyó kutatások leírásai, beszámolói és eredményei szélesebb egyetemi nyilvánosságot kapjanak az intézeti és/vagy kari honlapokon keresztül. Egyre több diákunk keresi annak a lehetőségét, hogy bekapcsolódjon a kutatásokba, ezt minden erőnkkel támogatjuk. Nem tömegképzést, hanem személyre szabott tudományos munkát kínálunk a Társadalomtudományi Kar valamennyi intézetében. Kollégáink többsége a hazai társadalmi, politikai közélet aktív résztvevője. Elemzői, tanácsadói munkával képviselik a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karát kormányzati és nem kormányzati, önkormányzati, média és közigazgatási területeken. Tehát nemcsak tanítják, de a gyakorlatban is használják azt, amiről a hallgatóinknak beszélnek.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.