November - 2019
H K S C P S V
  01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Hallgatói beszámoló - 2008/09

Warwick Business School, Coventry

Az ösztöndíj megnyerése úgymond „last minute” volt, mert első körben nem kerültem be, de nem is értem, hogy miért nem akart senki ide jelentkezni, mert a kinti tapasztalataim alapján ez a suli világszerte eléggé elismert. Talán az rettenti vissza az embereket, hogy itt három trimeszterből áll egy év, és egy trimeszterre lehet pályázni, amit aztán meg lehet hosszabbítani. De így az őszi trimeszter után haza lehet érni a vizsgaidőszakra. J

Még a kiutazás előtt folyamatos kapcsolatom volt a sulival, beiratkozás után rögtön kaptam egy online kezelőfelületet, ahol nyomon követhettem a történéseket. A tárgyak felvételével voltak gondok, mert csak a kiutazás után volt erre esélyem. Ez problémát okozott az itthoni követelmények teljesítésében is. De azt kinn megtanultam, h Business School Undergraduate Office-a túl lassú az ilyen dolgok időbeni teljesítéséhez.

Mivel egy campus-ról van szó, elszigetelve a várostól, ezért mindenképpen az egyetem területén akartam lakni. Szállás stílusa nagyon változó, a fapadostól, a luxus körülményekig lehet válogatni. Gondoltam ezt én, mielőtt még a megfelelő szállás kiválasztásán ügyködtem. Aztán beraktak egy olyan helyre, amit meg sem jelöltem. Utólag kiderült, hogy a szoba-fürdővel inkább a ténylegesen kinn tanuló diákoknak van fenntartva és nem a 10 hétig ott tengőknek-lengőknek. A szállás végeredményében tökéletes volt. Negyed magammal laktam együtt egy apartmanban, egy konyhával és fürdővel és mindenkinek volt saját szobája. Az egyetem központja szinte egy köpésnyire volt, ahol a tantermek, meg a könyvtár is volt. Maga a város, Coventry nem mondható egy tipikus angol városnak, nekem nem tetszett, egyedül a bevásárlóközpontja volt értékelhető. Másik irányba indulva, Leamington Spa felé, amit a 2. campusnak is neveznek, már jobb körülményekkel találkozhatunk, akár délutáni kirándulásnak, vagy esti bulizásnak indulunk neki.

Az egyetem rendezett egy orientációs programot a 0. héten mindenféle előadásokkal, mindenki megkapta névre szóló kis pakkját, amiben minden hasznos infot megtalálhatott. Volt még nappal kirándulás, este buli, reggeli, vacsora, barátkozási lehetőség.

A következő héten történt a tárgyfelvétel, ami 3 hétig tartott, de a tanítás is kezdődött azon nyomban. Az oktatás színvonalát nagyon jónak tartottam. Inkább gyakorlati oldalról fogják fel az egész egyetemi tanítást. Esettanulmányok, kérdések, játékok, előadások sora volt, pedig csak 10 hét volt. Mindenki véleményére kíváncsiak, nincs rossz válasz, csak „good point”, amit én nagyon értékeltem.  Vizsgáznom nem kellett, csak 2000-2500 szavas esszéket kellett írni, ami nem hangzik soknak, de nem is könnyű ennyibe beszorítani a gondolatokat.

Összességében, ha mérlegelem a rossz és jó oldalakat, azt mondom, hogy hiába egy trimeszter, érdemes kimenni ide is, mert ugyanolyan színvonalat nyújt mint bármely más intézmény, aki egy félévet nyújt.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.