Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

jelentkezési feltételek

Általános jelentkezési feltételek a 2020-21-es tanévre

 

FIGYELEM!!! A tengerentúli és egyéb európai helyekre történő kiutazás finanszírozásához javasoljuk a Campus Mundi pályázatot, aminek intézményi tájékoztatója itt található.

 

Pályázhatnak:

 1. Azok a hallgatók, akik külföldi tanulmányaik alatt (is) beiratkozott hallgatók lesznek a BCE valamely, államilag elismert oklevelet vagy más, egyéb felsőfokú képzettséget nyújtó képzésén ÉS
 2. a részképzési félév megkezdéséig legalább két lezárt félévvel rendelkeznek.
 3. Doktorandusz hallgatók (Ph.D. I. és Ph.D. II. évfolyamon)  tengerentúli vagy egyéb európai helyekre jelentkezhetnek, ha van az adott egyetemen a szakterületüknek megfelelő oktatás. A pályázat benyújtása - a pályázó kérésére - csak az illetékes kar fogadóintézménnyel való egyeztetése után lehetséges.
 4. Felhívjuk a figyelmet, hogy a hallgatók pályázata csak akkor jogosít kiutazói státuszra, ha a Learning Agreementben szereplő min. 4 szakmai tárgy a fogadóintézményben teljesítésre kerül (további részletek a kari pályázati feltételekben olvashatók).
 5. Szabályzat a hallgatók külföldi részképzésére vonatkozó eljárásról

Pályázás módja:

Mikor / Meddig?

Mit?


2019. november 22. péntek reggel 9:00 óra – december 9. hétfő déli 12:00 óra

 

 

 


 

2019. december 9. hétfő déli 12:00 óráig


A teljes pályázati anyag benyújtása a kari nemzetközi irodákban a kari pályázati feltételek szerint


2019. december 10. - 2020. január 31.


A második fordulón történő részvétel
a kari pályázati feltételek szerint

Kapcsolattartók

A pályázattal, a benyújtandó anyagokkal, a pontozás – értékeléssel, a helyek kiosztásával, a tárgyelfogadtatással, ill. a kari pályázati feltételekkel kapcsolatban:

Kari koordinátorok

 • Gazdálkodástudományi Kar: Szakonyi Dóra és Végh Aliz
  Főépület 148-as szoba; Tel.: 482-5311 és 5044
 • Közgazdaságtudományi Kar: Sas Péter
  Főépület 185-ös szoba; Tel.: 482-5537
 • Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar: Aczél Borbála
  Közraktár utca 4-6., 529-es szoba; Tel.: 482-7202

Kari mobilitási tanácsadók

Az általános feltételekkel, valamint az online pályázati rendszerrel (MOB) kapcsolatban:

Nemzetközi és Innovációs Igazgatóság: Fővám tér 8., I. em. 165-ös szoba; Fogadóidő: K: 9:00-12:00 és Cs: 13:00-16:00

Egyéb tudnivalók

A Bachelor képzésekben részt vevő BA/BSc II. évfolyamos, a Master képzésekben részt vevő MA/MSc I. évfolyamos hallgatók számára - tanulmányaik időben történő befejezése és a diplomaírás miatt - ajánlott az őszi szemeszter megjelölése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a "Tengerentúli lehetőségek" partnerintézmények többségével az együttműködés bachelor szintű, így az általuk a cserehallgatók számára meghirdetett kurzusok is bachelor szintűek.

Az általános jelentkezési feltételek mellett mindig figyeljék az egyes intézmények ÉS a karok speciális feltételeit is (a honlapon és a Mobility rendszerben is).

A külföldi részképzési lehetõségek közül egy pályázó egy tanévben csak egyet használhat ki. Azonos tanéven belül egymás utáni félévekben csak a helyek kiosztása után fennmaradó helyek terhére lehet élni (feltéve, hogy idõbeli vagy egyéb akadályokba nem ütközik a két kiutazás).

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyetemközi csereprogramok esetében a kiválasztott hallgató számára a partnerintézmény jóváhagyása is szükséges. Előfordult már, hogy a partnerintézmény visszautasította a már kiválasztott hallgtót a partneregyetem számára nem elfogadható tanulmányi eredmény miatt. Ebben az esetben - ha ez a kiválasztás után derül ki - a visszautasított hallgató a maradék helyek közül választhat.

A partneregyetemek általában megszabják a tanulmányok nyelvének ismereti szintjét, így csak azok pályázzanak, akik a megfelelő nyelvvizsga igazolással rendelkeznek. Azokban az intézményekben, ahol a TOEFL nyelvvizsga (további részletek az egyes intézményeknél) előírás, a TOEFL nyelvvizsgára való jelentkezés igazolását, illetve a vizsgabizonyítványt a kari feltételek és a kari határidők szerint kérjük benyújtani.

A Tengerentúli és az Egyéb európai helyekre pályázók esetében a megélhetési költségek fedezetéről angol nyelvű banki igazolást is kérünk benyújtani a pályázati anyaggal együtt. A konkrét megélhetési költségeket keressék a partnerintézmények honlapjain!

Egyes partnerintézményeknél a jelentkezés / beiratkozás feltételei között szerepel bizonyos összeg befizetése, ami az egyetem hallgatói szolgáltatásiat (például: sportköri hozzájárulást stb.) fedező összeg. Az ilyen jellegű költségeket a kiutazó hallgatónak kell állnia.

A Közgáz Karok Diákjóléti Bizottsága évente hirdet meg pályázatot a külföldi részképzés anyagi támogatására. További információ a DJB honlapján olvasható.

Az oldal tetejére

Utolsó frissítés: 2020.01.23.