Augusztus - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Oroszország

Szentpétervári Állami Egyetem

Szentpétervár és azok a csodálatos oroszok
Horgosi Anita - 2007/08

"Szentpétervár csodálatos. Nagyon szép város, és mindenki megtalálhatja ott, amit keres. Télen hideget és havat, nyáron meleget és napsütést. A legnagyobb bulikat, amiket csak el lehet képzelni, illetve a kultúra minden fellelhető formáját. Tipikus orosz embereket – rengeteg expatot. Pétervár (és amennyit láttam belőle, az alapján Oroszország) az ellentétek városa (országa). Valahogy minden furcsán, de mégis működik."

Szentpétervár - Észak Velencéje
Benei Levente - 2007/08

"Oroszország egy jelentős része földrajzilag Európához tartozik, mégis egy teljesen más világot képvisel. Ez a különlegesség vonzott egyik leggyönyörűbb városába, Szentpétervárra. A várost még Nagy Péter cár alapította a Finn-öböl partján 1704-ben, mely évekig a hatalmas birodalom fővárosaként működött; cárok, cárnők és finom nemesek lakhelye. A város mocsaras területre a Néva folyó torkolatához épült, sok száz kisebb csatornával és folyóággal darabolt területen, melyek hídjai miatt az észak Velencéjének is nevezik a várost."

Szentpéterváron minden nap különleges!
Kelemen Katalin - 2007/08

"Szentpétervár egy olyan város, amit lehetetlen teljesen kiismerni, de érdemes megpróbálni! Temérdek látnivaló akad; rengeteg park, katedrális, színház, neves épület és múzeum található itt. Az ott töltött pár napban tudatosult bennem, hogy mennyire megszerettem Szentpétervárt!... Nehéz nem szerethetőnek mondani egy olyan várost, ahol májusban éjfélkor még világosban lehet a tengerparton grillezni, ahol még a kisboltban is legalább 4 méter hosszú a vodkakínálat, vagy ahol nem lehet úgy eljutni a belvárosba, hogy az ember ne ütközne bele a csodálatos „cukortemplomba”.

Szentpétervár - egy drága, de gyönyörű város
Csepeli Csilla - 2007/08

"Életem legjobb 5 hónapja volt és mindenképpen nagy élmény lesz neked is, mind tanulmányi és szakmai, mind pedig szórakozás és barátságszerzés szempontjából."

Szentpétervár - csupa pozitív meglepetés
Hutiray Borbála - 2008/09

"Úgy gondoltam ez egy olyan lehetőség, amit hatalmas hiba lenne kihagyni. Manapság bármilyen nagyobb erőfeszítés nélkül lehetősége van a fiataloknak az Európai Unió bármely országában utazni, tanulni vagy akár dolgozni, Oroszországba viszont már az egyszer turista vízum megszerzése is rengeteg nehézséggel jár. Viszont még is csak egy meghatározó pontja a világnak. Döntésemet cseppet sem bántam meg. Nem kellett csalódnom. Csupa pozitív meglepetés ért és nem azért mert valami borzalmas dologra számítottam."

Egy félév Szentpéterváron
Lengyel Ádám - 2008/09

"Egyáltalán nem bántam meg, hogy a legtöbb diákhoz hasonlóan nem Nyugat-Európát választottam külföldi tanulmányaim helyszínéül, a kint töltött majdnem 6 hónap maradandó élményeket hagyott bennem."

Szentpétervári kaland
Schmidt Dániel - 2009/10

"Nem egy esetben kiváló külföldi professzorok tanítanak bizonyos tárgyakat, és egyes programok révén arra is volt lehetőségem, hogy Oroszország legsikeresebb embereivel rázhassak kezet és tehessem fel nekik a kérdéseimet négyszemközt. Gyárlátogatásokról és vendégelőadókról nem is beszélve. Akinek tetszik a Corvinus itt is jól fogja érezni magát, akinek viszont nincs ínyére az itthoni oktatás, annak még inkább javaslom, mert itt könnyebb megtalálni azt, ami tényleg érdekel."

Szentpétervár - a kultúra (orosz) fővárosa
Szabó Dávid József - 2009/10

"Szentpétervár lakói előszeretettel nevezik városukat Oroszország kulturális fővárosának. Moszkva kulturális sokszínűségét és teljesítményét el nem vitatva hajlok rá, hogy egyetértsek velük. Szentpétervár belső része ugyanis sugárzik a történelemtől és a kultúrától, az építészettől a képzőművészeteken át a zenéig és drámáig fantasztikus választékkal találkozhatunk, ha pedig elhagyjuk a város határát, máris a pompás cári rezidenciák (Petergof, Puskin, Pavlovszk) egyikén találhatjuk magunkat."

 

ENGECON

Szentpétervár - a "legeurópaibb" orosz város
Imri Gábor - 2009/10

"Nincs olyan, aki ne szeretne bele a 300 éves város szépségeibe, sokszínűségébe, abba, hogy bár európainak látszik mégis egy másik kultúra, életfelfogás rejlik benne."

MGIMO

A moszkvai és az orosz ember
Csorba Sándor - 2007/08

"Nem szeretnék lesújtó értékítéletet mondani a moszkvai emberről, csak szeretnék mindenkit figyelmeztetni, ne vegye szívére, ha gorombán bánnak venne a boltban vagy egy étteremben. Ez a város mentalitásának és így a benne lakóknak szerves része. Viszont, ami igaz az oroszokra, általában, ugyanúgy igaz a moszkvaira is: ezt a kemény páncélt elég könnyű áttörni, és ha valaki megszerezte egy orosz barátságát, akkor egy életre szóló barátságot kötött."

A híres MGIMO
Szerbin Tamás - 2008/09

"Moszkva lenyűgöző város, abszolút egyedi, már nem mondanám európainak, inkább eurázsiainak, de leginkább moszkvainak. A belváros, a Vörös-tér és környéke egyszerűen lenyűgöző, a metrón utazni pedig olyan élmény, amelyet nem sikerült megunnom, pedig itthon nem kedvelem különösebben. Az orosz emberek mentalitását és életvitelét nehéz megszokni, kilátogató barátaimnak sem sikerült maradéktalanul, de aki érez némi hasonlóságot magában és az oroszokban, annak ez a túra kifejezetten élvezetes lesz."

 


Az oldal tetejére

Utolsó frissítés: 2018.11.30.