Október - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30 31  

Mesterszak (MSc) tárgyak

Gazdálkodástani mesterszakos hallgatóknak a Termelés, szolgáltatás, logisztika - Az értékteremtés folyamatai c. könyv alapján tanszékünk oktatási és kutatási portfóliójának egészről áttekintést adunk.

A tárgy keretében a reálfolyamatok stratégiai kérdéseiben mélyedünk el. A reálfolyamatok stratégiai kérdései olyan ismeretanyagot fednek le, amely valamennyi gazdálkodástani hallgató számára kiemelt jelentőséggel bír.

Bárhol is helyezkedjen el ugyanis a későbbiekben, a reálfolyamatokat szervezésének kritikus kérdései, a szervezési dilemmák és modern folyamatmenedzsment megkerülhetetlenül munkája részét képezik majd. Egy-egy szervezet életében természetes, hogy a számviteles/pénzügyes/HR-s/pénzügyes/marketinges/vagy bármely vezetői pozíciót betöltő szakember a termeléssel, szolgáltatással, disztribúcióval, beszerzéssel vagy minőségmenedzsmenttel foglalkozó kollégákkal együtt dolgozik. A tárgy keretében megismerkedhet ezen szakmák kulcskérdéseivel, a szakemberek problémáival és szokásos megoldásaival, saját és ezen szakterületek határterületeivel.    

Kiemelten tárgyaljuk a beszerzést, a termelés- és szolgáltatásmenedzsmentet, az ellátásilánc-menedzsmentet, a lean menedzsmentet, a minőségmenedzsmentet, a disztribúciót és a logisztikai teljesítménymenedzsmentet. 

 

A mesterszakon oktatott Értékteremtő folyamatok menedzsmentje szaktárgy rövid ismertetése itt érhető el.

Az Értékteremtő folyamatok menedzsmentje c. tárgyon nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati elemek megjelenítésére. A félév folyamán csaknem valamennyi elődáson vendégelőadók mutatják be cégük gyakorlatát. Megtiszteltetés számunka, hogy az elmúlt időszakban az alábbi szakemberek elfogadták meghívásunkat:

Bali Gabriella, Microsoft, beszerzési vezető

Balogh Csaba, HAVI Logistics, vezető

Bóta Renáta, MikulásGyár, rendezvényigazgató,

Fábián Zoltán, Knorr-Bremse, termelésvezető

Gebhardt Tamás, MAERSK, magyarországi értékesítési vezető

Gémesi Katalin, Continental Automotive Hungary

Haidegger Tamás (kutató), BMGE, Irányítástechnikai és Informatika Tsz.

Hernád Ágnes, MAERSK Hungary Kft., Ügyfélszolgálati vezető

Hontvári Adrienn, tanácsadó

Macher Márta, Macher Kft., ügyvezető

Molnár Ádám, Decathlon, regionális raktár,

Pósfai Gábor, Decathlon, ügyvezető,

Tóth Csaba László, tanácsadó

Szigeti Noémi, Raiffeisen, senior lean skipper

    Utolsó frissítés: 2019.03.11.