Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Corvinus portál üzemeltetése és tartalom menedzsmentje

1. Bevezetés

A portál üzemeltetés két különböző feladatkört foglal magába. A tartalommenedzsment magába foglalja a portál információkkal, tartalommal történő ellátását és a meglévő tartalmak szükség szerinti módosítását, törlését.

A portál műszaki, informatikai értelemben történő üzemeltetés magába foglal minden egyéb feladatot, amely szükséges ahhoz, hogy a portál szerkesztői és felhasználói biztonságosan és megfelelő szolgáltatási szinten használhassák a portált. A szolgáltatási szint a portál rendelkezésre állását és a portál felé irányuló kérések (oldalak megjelenítése, lekérdezés/listázás végrehajtása, stb.) végrehajtásának sebességét jelentik. A továbbiakban üzemeltetésen a portál műszaki üzemeltetését értjük.

2. Tartalommenedzsment

A tartalommenedzsmentet a szervezeti egységeknél kijelölt tartalomgazdák végzik. A tartalomgazdák a szervezeti egységre vonatkozó portál oldalakat, al-portált, intranetet menedzselik a tartalom szempontjából.

A tartalom kétféle lehet:

  • Normál oldal
    A normál tartalom olyan oldalakat jelöl, amelyek tartalmazhatnak szöveget, képet, multimédiát, stb. és általában a szokásos szerkesztői felületen keresztül érhetőek el.

  • Valamilyen web alkalmazással kapcsolatos tartalom.
    Alkalmazással létrehozott oldal (pl. hírek, fórum, stb.)

 

2.1. Tartalomgazda

A tartalomgazda feladata:

  • a megbízó szervezeti egység érdekeinek és utasításainak megfelelően menedzselje a szervezethez tartozó tartalmat,
  • az egyetemi arculati előírásokat érvényesítse a megjelenő tartalommal kapcsolatosan,
  • a webmesterrel kapcsolattartás.

 

A tartalomgazdára vonatkozó jogosultsági lehetőségek a Felhasználói jogok menedzsmentje alatt található.

A fő oldalak és a kari oldalak megjelenését, tartalmát az egyetem kommunikációért felelős vezetőjével jóvá kell hagyatni, illetve ezt a jóváhagyási jogot ő adhatja át az általa jóváhagyott felelősnek.

3. Arculat

A portál arculati kialakításáról az egyetem arculatáért felelős vezető gondoskodik. Az egyes szervezeti egységek egyéni arculatának kialakítása az ő jóváhagyásával történhet, illetve ezt a jóváhagyási jogot ő adhatja át az általa jóváhagyott felelősnek.

4. A portál felépítése, navigáció

A portál felépítése az egyetem szervezeti felépítését tükrözi. A karokra és tanszékekre kialakításra került egy egy példastruktúra, ezek alkalmazása ajánlott, de ezektől a szervezeti egységek különbözősége miatt eltérés lehetséges.

CKP felhasználói kézikönyv

CKP adminisztrátori kézikönyv

Utolsó frissítés: 2018.11.30.