December - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Informatikai Beszerzési Szabályzat

A Gazdasági Főigazgató által kiadott általános beszerzési szabályzat az informatikai beszerzéseket az Informatikai Szolgáltató Központ szakmai felügyelete alá rendeli.

Az informatikai beszerzés törvényileg szabályozott, közbeszerzés alá tartozik. Az egyetem kötelezve van a Központosított Közbeszerzés rendszerének használatára. Minden eszköz és szoftver, csak a Miniszterelnöki Hivatal Közbeszerzési Igazgatósága által lebonyolított közbeszerzési eljárások alapján kijelölt szállítóktól szerezhetők be.

Azon eszközök, szoftverek és fejlesztések, melyek nem tartoznak a központosított körbe, közbeszerzési pályázat alapján szerezhetők be. Ilyen pályázat lebonyolítására az egyetemen a Gazdasági Főigazgatóság szervezeti egysége, a Közbeszerzési Iroda jogosult. Ők ítélik meg, hogy melyik közbeszerzési eljárási mód felel meg az adott termék beszerzéséhez.

A beszerzés lebonyolításának folyamata

Az Informatikai Szolgáltató Központ nem csak szakmailag véleményezi a beszerzéseket, hanem tanácsadással, előzetes konzultációval, a beszerzés bonyolításával is áll a kollegák rendelkezésére.

A felhasználók számára szükséges informatikai eszközöket az "Előzetes fedezetvizsgálat termék beszerzés megrendeléséhez, szolgáltatás igénybevételéhez" című nyomtatványon rendelhetik, mely honlapunkról letölthető. Célszerű szakmai egyeztetést kezdeményezni még a megrendelés előtt.

A megrendelő lapot a nyomtatást és aláírást követően az Informatikai Szolgáltató Központ részére kell megküldeni. Ezt - ha előzetesen nem történt meg -szakmai jóváhagyás és a rendelés iratainak elkészülte után az Informatikai Szolgáltató Központ továbbítja pénzügyi jóváhagyásra a GMF pénzügyi irodájára.

A kötelezettségbe vétel után a megrendelő lapot pénzügyi ellenjegyzéssel visszaküldik az Informatikai Szolgáltató Központba, ahonnan továbbküldik a közbeszerzési pályázaton nyertes, informatikai eszközöket szállító cég felé.

Az eszköz felhasználója lehet a beszerzést kezdeményező szervezeti egység, vagy az ahhoz tartozó egyéb munkahelyek, stb. akinek a leltárában szerepeltetni kívánják.

A pénzügyi keretet minden esetben feltétlenül meg kell jelölni, akkor is, ha az eszközök finanszírozása nem saját (egyetemi) keretből történik, hanem pályázati vagy egyéb forrásból.

A keret felett rendelkező nevéhez, ha saját (egyetemi) keretből kívánják kiegyenlíteni, akkor a megrendelő szervezeti egység vezetőjének, ha idegen forrást jelölnek meg, akkor annak a személynek a nevét írják be, aki ezért a keretösszegért felel. Az itt megjelölt személynek aláírásával is igazolnia kell hozzájárulását a keretösszeg felhasználásához.

A beszerezni kívánt eszközöket, szoftvereket tételesen, külön-külön kell felsorolni.

Amennyiben úgy ítélik meg, hogy a beszerezni kívánt eszközök pontosításához, eldöntéséhez szakmai segítségre lenne szükségük, kérjék azt az Informatikai Szolgáltató Központtól (Veszeli Andrea, Szegedi János, 7512, 7522 mellék).

Utolsó frissítés: 2018.11.30.