Április - 2021
H K S C P S V
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Akkreditációk, rangsorok, díjak

Akkreditációk

 

A Gazdálkodástudományi Kar angol nyelvű Gazdálkodás és management szakja az első nemzetközileg akkreditált bachelor program Magyarországon. A Corvinus School of Management Executive MBA programja is megkapta az akkreditációt.

 

A Közgazdaságtudományi Kar Közgazdálkodás és közpolitika programja elnyerte a European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) akkreditációját a mesterprogramok kategóriájában. Az akkreditáció hét évre szól. Az akkreditált program angol nyelven is hallgatható az egyetemen.

Rangsorok

A BCE rangsorokban elért eredményeiről

Összefoglaló táblázat

QS

 

A Budapesti Corvinus Egyetem a QS ranglistán a 651-700 helyet foglalja el. . More details.

 

 

 

A Corvinus a legjobb networkegyetem!

A Budapesti Corvinus Egyetem 2011 után folyamatosan I. helyezést ért a Moha Belépőben közzétett alternatív rangsorban, mely a legjobb nemzetközi ösztöndíj-lehetőségeket és külföldi szakmai gyakorlatokat kínáló egyetemek toplistája.  Ez a rangsor azt vizsgálja, melyik egyetem rendelkezik a hallgatói mobilitás szempontjából a legszerteágazóbb nemzetközi kapcsolatrendszerrel és mely egyetemekről vesz részt a legtöbb hallgató külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton.  

 

A BCE több mesterprogramje került be az Eduniversal által készített Eduniversal Ranking of the Best Masters and MBA Programs Worldwide in 2014 listába. A rangsor az Eduniversal Nemzetközi Tudományos Bizottságának támogatásával készült és három fő szempont szerint rangsorolta a programokat: a program szakmai elismertsége, a végzettek első munkahelyén kapott fizetés, a hallgatók elégedettsége.

Az 1000 kiválasztott, gazdálkodási képzést nyújtó intézmény dékánjai minden évben szavazataikkal tettek javaslatot a legjobb intézmények kiválasztására. A következő egyszerű kérdésre kellett válaszolniuk országonként: "Melyik intézmény(eke)t javasolná azoknak a tanulni kívánóknak, akik az adott országban szeretnének tanulni?" Ezen a szavazáson a BCE-t évek óta legjobb tartják Magyarországon, 4 pálmát kapott. (5 pálma a legmagasabb kategória)

 

A Centrum für Hochschulentwicklung (CHE) egy kiválósági rangsort (ExcellenceRanking) készített. A 2007-es első fordulóban a természettudományokra és a matematikára fókuszáltak. A 2009-es második forduló a közgazdságtudományt, a politkatudományt és a pszichológiát vizsgálta. A közgazdaságtudományok között került rangsorolásra a Corvinus Egyetem is 2009-ben.

A Gazdálkodástudományi Kar Master in Business Administration programját a Financial Times 2005 óta minden évben rangsorolja. Az élvonalba tartozó európai üzleti iskolák által kínált legjobb programok között minden évben kiválóan szerepel ez a mester program. A CEMS MIM program minden évben kiemelkedő helyen szerepel. Az egyetem is tagja a CEMS-nek.

Díjak 

  • Stuyportals - Nemzetközi Hallgatói Elégedettség 2016

A StudyPortals oldal "Nemzetközi Hallgatói Elégedettség" értékelési rendszerében több tucat hallgatói visszajelzés alapján a 9+, Excellent, kiváló minősítést érte el a Corvinus, az adható 10 pontból tehát átlagosan minimum 9 pontra minősítik a külföldi diákok az intézményben töltött szemesztert.

A nemzetközi hallgatók értékeléseikben kiemelik a minőségi oktatást, a felkészült, lelkes és segítőkész oktatói hozzáállást, a vibráló nemzetközi környezetet és a hallgatói szervezetek sokszínűségét.

További részletek az értékelésről itt olvashatóak: http://www.studyportals.com/intelligence/international-student-satisfaction/international-student-satisfaction-awards-2016/

Egyetemünk értékelései elérhetőek ITT: http://www.stexx.eu/search/?q=tor-655&order=nps_rating

  • Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíj 2009

A Budapesti Corvinus Egyetemet 2009-ben a Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíjjal tüntette ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Tempus Közalapítvány. A díjjal az élethosszig tartó tanulás programja keretében menedzselt Erasmus program megvalósításáért folytatott tevékenységért jutalmazták az intézményt.

 

  • Academic Excellence Award - 2006 február

Az Amity International Business School (India) Akadémiai Kiválósági Díjat adományozott a Budapesti Corvinus Egyetemnek, mely a vezetéstudományi oktatás egyik vezető intézményeként jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a vezetői szakmát világméretekben versenyképessé tegye.

  • European Quality Label 2005

Európai Minőségi Díj az európai oktatási programok keretében végrehajtott decentralizált projektek és mobilitási tevékenységek során elért minőségi színvonalért.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.