Július - 2020
H K S C P S V
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  
Az Újpest FC mostantól duális partnerként működik együtt | 2019.09.23.

A jövő sportközgazdászai most már az Újpest FC duális hallgatóiként is elsajátíthatják a gyakorlati alapokat.

A sportban dolgozók tudják: nem egyszerű egy egyesület, vagy egy klub munkája. Bár a háttérben dolgoznak, tevékenységük, tudásuk szükséges ahhoz, hogy a csapat megkapja a megfelelő publicitást, szakmai, vagy éppen üzleti partnereket, támogatókat és szponzorokat. A sport nagyon speciális szakirány, ezért a Corvinus Egyetem sportközgazdász mesterszakos képzése, nappali és duális formában, egyedülálló kezdeményezés és  hiánypótló a szakmai képzések között.

„A sportközgazdász mesterszak a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának egy nagyon speciális képzése, itt elsősorban a sport iránt érdeklődő, de közgazdásszá váló hallgatók tanulnak.  Az országban egyedüliként, duális formában oktatjuk a képzés hallgatóit, ez lehetőséget nyújt arra, hogy az egyetemi évek alatt már tanulhatnak és dolgozhatnak is. A duális hallgatók a székesfehérvári campusunkon három napot tanulással töltenek, két napot pedig sportvállalatoknál, sportszervezeteknél dolgoznak.

Eddig tizenhárom partnerrel dolgozunk együtt, legnagyobb örömünkre a futball szervezetek is úgy gondolták, hogy szeretnének csatlakozni a már meglévők közé, és elsőként az Újpest FC csapata volt az, amely bizalmat szavazott nekünk. Ugyan elkezdődött már az idei tanév, de a második félévben még van lehetőség a diákoknak duális munkahelyre jelentkezni a futballklubhoz, és az oktatás gyakorlati részét a negyedik kerületi klubnál tölteni.” – nyilatkozta Dr. András Krisztina, a Corvinus Egyetem tanszékvezető-docense.

Berta Csaba, az Újpest FC ügyvezető igazgatója így vélekedik az együttműködésről:
„Már korábban kapcsolatba kerültünk András Krisztina szakfelelőssel az együttműködés kapcsán, hiszen volt tanítványa vagyok. Mindig is nyomon követtem azt, hogy mennyit tesz a magyar és az egyetemes sportért, illetve az oktatás és a sport összekapcsolódásáért. Ezért is gondoltam úgy, hogy nagyon hasznos a klubunk számára ez a fajta kapocs, egyrészt diplomáciai szempontból, hiszen az ország egyik legnevesebb intézményéről beszélhetünk, másrészről pedig azt reméljük, hogy a következő években, különös tekintettel a back office pótlására, e fajta együttműködés megoldást fog biztosítani klubunk számára.

A duális partnerségből kifolyólag az egyetem berkeiből olyan tehetséges diákok közül tudunk majd válogatni, akik már megismerték a klub munkáját, működését.  Nem utolsósorban nagyon fontos számunkra az, hogy a képzés keretein belül megismertetjük velük az egyesületet, betekintést tudunk számukra adni a munka gyakorlati részébe, a Corvinus oktatói csapata pedig mellé rakja az elméleti hátteret. Két év elteltével pedig egy piacképes diplomával a kezükben, és természetesen, a két év munkatapasztalattal a hátuk mögött hagyhatják el a felsőoktatási intézményt.”

Utolsó frissítés: 2019.03.11.