Augusztus - 2020
H K S C P S V
  01 02
03 04 05 06 07 08
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  
Anthony Radev lesz a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke| 2019.06.27.

Amerikai mintára létrejön az egyetem elnöke tisztség a Budapesti Corvinus Egyetemen, a tisztséget Anthony Radev, a McKinsey & Company korábbi igazgatója tölti be - jelentette be Hernádi Zsolt, a Maecanas Universitatis Corvini Alapítvány elnöke csütörtökön a Corvinuson tartott munkatársi értekezleten.

A nemrég elfogadott alapító okiratnak megfelelően az Egyetem felelős vezetői a rektor, a kancellár valamint új szereplőként az elnök lesznek. Az Egyetem vezető testülete a szenátus marad; a szenátus határozza meg az Egyetem oktatási és kutatási feladatait, elnöke továbbra is a Rektor. Az Egyetem jelenlegi rektorának, Lánczi Andrásnak a mandátuma a törvény erejénél fogva egy évvel meghosszabbodott. A kancellár felel továbbra is az egyetem hosszútávon fenntartható gazdasági működéséért, a feladatkört továbbra is Pavlik Lívia látja el.

 „A több mint 70 éves egyetemünk megújulás alatt áll, és most történelmi pillanatban vagyunk, ami július 1-jén fog bekövetkezni. Az a cél, hogy ne kelljen elmenni külföldi egyetemre a magyar diákoknak, és a Corvinusról kerüljön ki az első magyar Nobel-díjas közgazdász.”   - mondta Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora.

Annak érdekében, hogy a Corvinus megújuljon, több dolgot kell a legmagasabb szinten irányítani; stratégiát kell készíteni, irányítani kell a megújulást, nemzetközi szinten kell építeni az egyetem kapcsolatait, fejleszteni kell a diákoknak nyújtott szolgáltatások színvonalát, működtetni kell az alumni szervezetet és fejleszteni a vállalati kapcsolatokat. Ezért jön létre amerikai mintára az egyetem elnöke tisztség, amelyet Anthony Radev tölt majd be. A változást Hernádi Zsolt, az egyetem fenntartói jogait gyakorló Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány kuratóriumának elnöke jelentette be, aki kihangsúlyozta: a cél az, hogy a Corvinus saját szakterületén hosszútávon Európa 100 és a világ 200 legjobb egyeteme közé kerüljön.

"Azért vállaltam el a kuratóriumi elnökséget, mert ez egy nagyon jó egyetem, de hiszek abban, hogy még jobbat lehet létrehozni" - mondta el Hernádi Zsolt. Közép-Kelet-Európában még ilyen nem történt, mint ami a Corvinus-szal, és máshol is nehéz példát találni, amikor az állami fenntartó hasonló lépést hoz. Hernádi Zsolt kiemelte: július 1-jétől csak rajtunk múlik, hogy még jobb legyen az egyetem. "Attól lesz más, mert teljesítményen alapuló értékrendet hozunk létre és emeljük a versenyképességet. Változnunk kell, és jobbnak kell lenni, mint bárki más" - mondta. "Eltökéltek vagyunk, hogy Közép-Európa legjobb gazdasági, közgazdasági és társadalomtudományi képzését biztosítsuk."

Anthony Radev a Corvinus Egyetem jogelődjén diplomázott, majd huszonkét évig volt a McKinsey & Company igazgatója. A McKinsey Pénzügyi Intézeti Munkacsoportját irányította Kelet-Európában, egyike volt a kelet-európai iroda alapítóinak 1993-ban. Ezt követő másfél évtizedben személyesen nyitotta meg a cég budapesti zágrábi, szófiai és bukaresti irodáit. Számos projektben vett részt a gazdaság szinte minden ágazatában és a közszférában egyaránt, különböző pénzintézetektől kezdve, a szolgáltató szektoron át, több ipari vállalatig, illetve az oktatásban is vállalt szerepet. 2014-től a budapesti Seed Üzleti Iskola és vezetőképző alapító igazgatója. Anthony Radev az elmúlt évtizedekben több európai, vezető business schoolban és gazdasági egyetemen volt meghívott előadó elsősorban stratégia és vezetőképzés témában. Korábban a Corvinus MBA Center elődjének, a Corvinus School of Managementnek és a szófiai High School for Finance iskoláknak volt tanácsadója. 2018 novembere óta a Corvinus tartalmi megújulásáért felelős Projektszervezetet támogató tanácsadó testület tagja volt.

Utolsó frissítés: 2018.11.30.